Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FRANJO ARAPOVIĆ

Osvajač olimpijskog srebra: 'Cibona je za 800 tisuća eura prodala Crvenoj zvezdi mjesto u Euroligi'

Zagreb: Završni turnir prvenstva Hrvatske 2018. za juniore, KK Cedevita - KK Cibona
Luka Stanzl/PIXSELL
21.03.2023.
u 12:41

Proslavljeni košarkaški reprezentativac iznio je neke optužbe i prisjetio se 2014. godine...

Franjo Arapović legenda hrvatske košarke govorio je o problemima u ovom sportu. Dotaknuo se i 2014. godine kada je Cibona bila osvajač regionalne ABA lige. Arapović je ProSport podcastu, govorio o nagomilanim problemima u hrvatskoj košarci. Smatra da je odlazak Cedevite iz Hrvatske odgovarao nekim ljudima, prenosi basketballsphere.com

- Morat ćemo jednog dana to otvoreno reći, Cedevita je smetala sitnim kriminalcima, lopovima iz Cibone, Zadra i Splita. I svi oni su bili sretni kada je Cedevita otišla. Jer ne možeš ti raditi ako je plaća u klubu inače 5. u mjesecu, a gospodin Tedeschi nazove 4. i ispričava se jer će plaća biti 6. – rekao je Arapović i spomenuo 2014. godinu.

Tada je Cibona u Beogradu osvojila ABA ligu pobjedivši u finalu Cedevitu. Automatski su imali prolaz u Euroligu, ali je umjesto njih otišla Crvena zvezda, koju su izbacili u polufinalu. 

- Oni su prodali Euroligu Zvezdi, a mi znamo da je prodana. Sad taj čovjek koji je najviše uzeo pravi apartmane na Krku, pet apartmana. Mislim, sve se zna. Otvorimo to. Ja gledam televiziju gdje predsjednik Zvezde Nebojša Čović, koga pita novinarka koja je dobila informaciju da su prije dva dana u Ljubljani od Cibone kupili Euroligu za 800.000 evra, a on kaže to je puno manje od milijun i dvjesto koliko je tražio ULEB. I što sad? - pita se osvajač olimpijskog srebra 1992. godine u Barceloni.

- Nikoga nije briga za Cedevitu što je otišla. Oni su sretni, ali zašto nitko nije pitao. Ne znam da li se sjećate, gradska skupština izglasa je odličan proračun za nastup Cibone u Euroligi. Bit će novca da se igra Euroliga. Sedam dana kasnije igra Zvezda umjesto Cibone. Sjetite se, tko je bio trener Cibone, koliko je bio trener i koliko mu je sin bio trener nakon toga. Samo nek ljudi malo pogledaju tko je bio trener u Ciboni i kasnije sin. Taj je bio domaćin večere u Ljubljani - iznio je Arapović zanimljive teze. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije