Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fešta za Kvesiće

Osmogodišnji Viktor dojurio je pokazati svojoj braći da i on ima broncu

Foto: Dražen Brajdić
1/9
02.04.2019.
u 10:18

Za uzlet KK Hercegovina jako su važne i Maša Martinović i Anica Martinović, jer Maša je bila jedna od najboljih svjetskih karatašica, a Anica neodoljiva izvršna predsjednica kluba, kazao je gradonačelnik Bandić

Dvorana Karate kluba Hercegovina Zagreb, u Domu sportova, postala je mjesto slavljenja hrvatskih karataških uspjeha. U studenom je ondje bila fešta posvećena svjetskom prvaku Ivanu Kvesiću, a ovog ponedjeljka u tom su prostoru proslavljene četiri europske medalje braće Kvesić.

Naime, osim što su, svaki pojedinačno, osvojili medalje u svojim kategorijama (poluteška i teška), Ivan i Anđelo bili su potporanj hrvatske momčadske bronce. A sve to bilo je i priznanje njihovu klubu koji se, ima tome već niz godina, prometnuo u najbolji karate klub u državi za što najveće zasluga imaju, u operativnom dijelu, glavni trener Danijel Vučić, sportski direktor i trener Boris Vujičić i glavni tajnik Mario Vučić te predsjednik prof. dr. sc. Grgo Luburić.

A trofejnu braću, u njihovu klubu, dočekali su brojni uzvanici poput izaslanika predsjednice Republike dr. Tomislava Madžara, saborskog zastupnika Veljka Kajtazija, gradskog ministra sporta Milana Pavelića, predsjednika SSGZ-a Nikole Dragaša, glavnog tajnika SSGZ-a Zdenka Antunovića, karataške legende Vjekoslava Šafranića ali i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića:

- Pokazalo se da smo dobro učinili kada smo, a bilo je tu i ponešto Božje providnosti, prije pet-šest godina odlučili ovaj prostor dodijeliti Karate klubu Hercegovina za što su najzaslužnije Maša Martinović i Anica Kovač. Ovaj klub to je opravdao pa su svojom željeznom disciplinom stvorili karataše koji su danas na krovu Europe. A ja sam nekako uvjeren da će se u ovome prostoru iskaliti još mnoge medalje.

Taj prostor klub je dobio zahvaljujući dobrim dijelom i spretnosti dvije Martinovićke. Jedna je Maša Martinović (danas Vidić, a tada jedna od vodećih svjetskih karatašica), a druga je Anica Martinović (danas gospođa Kovač i izvršna dopredsjednica kluba), bivša misica čijem šarmu nije odolio niti zagrebački gradonačelnik kada mu je pokucala na vrata i zamolila za primjereniji klupski prostor.

Ponosan na povijest kluba, baš kao i na svoje učenike, bio je njihov prvi i aktualni trener Danijel Vučić.

- Hvala vam dečki, učinili ste me još većim trenerom. Čast mi je što me je Hrvatski karate savez imenovao za jednog od trenera reprezentacije, što dosad nije bio slučaj. Hrvatski karate sada diše kvalitetnije i složnije i ja vjerujem da će biti sve više medalja. Drago mi je da nam se ovdje pridružio i osmogodišnji Viktor Kvesić, Ivanov i Anđelov brat, koji je na Kupu Jadrana osvojio broncu pa nam se s njom došao pohvaliti.

A Viktor, dječarac s imenom pobjednika, stigao je u pratnji mame Dijane i oca Stipe, roditelja Kvesić koji su jako ponosni na svoje sinove, trenutno najbolje hrvatske karataše Ivana i Anđela.

- Konačno smo i to dočekali da je s nama u reprezentaciji bio naš prvi i klupski trener Danijel Vučić, a zahvalni smo i gradonačelniku Bandiću koji nam je omogućio ovako dobre uvjete - kazao je Ivan na kojeg se pak nadovezao brat Anđelo:

- Tri su godine prošle od moje svjetske bronce i meni je trebala medalja da dokažem sebi i drugima da vrijedim. Nakon što sam na posljednja četiri velika natjecanja izgubio na preglasavanje, i kada sam u četvrtfinalu diskvalificiran zbog toga što sam nagazio liniju, pomislio sam da se to opet događa. No, ovaj put sam ipak svojio odličje.

Štoviše, osvojio je čak dvije, a onoj brončanoj borbenoj vrsti sa dvije pobjede svoj obol dao je i treći član Hercegovine Ivan Martinac koji je, prilično hrabro, najavio:

- Obećavam vam ovakvo okupljanje na ovom mjestu nakon svakog velikog natjecanja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije