Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U STUDIJU VEČERNJEG

VIDEO Nikola Jurčević: Igračima je sada najteže, trebamo svi skupa vratiti samopouzdanje

Emisija
Foto: Vecernji.hr
17.06.2021.
u 14:11

Utakmicu Hrvatske i Češke najavio je naš proslavljeni nogometaš Nikola Jurčević.

Hrvatska nogometna reprezentacija sutra od 18 sati igra s Češkom igra iznimno bitnu utakmicu na Europskom prvenstvu.

Vatreni su u prvom kolu poraženi od Engleske i svi u taboru reprezentacije najavljuju da ćemo sutra vratiti na pobjedničke staze.

Utakmicu Hrvatske i Češke najavio nam je naš proslavljeni nogometaš Nikola Jurčević. S njim je u Rougemarin Parku bio i novinar Večernjeg lista Željko Janković, dok je emisiju vodila Eva Grgić.

- Engleska je odigrala prosječnu utakmicu, ali to je bilo dovoljno da nas pobijedi - rekao je Jurčević koji je uvjeren da će Dalić napraviti sve da Hrvatska svlada Češku.

- Rebić je protiv Engleske igrao u špici i to mogu razumjeti jer je on sprinter. Ideju Kramarića na desnoj strani ne podržavam. Čini mi se logičnim da na svakoj poziciji imaš po dva igrača. I onda imaš opciju A i B, a mi smo prešli na opciju C. Mislim da je sada vrijeme da se vratimo na svoje. Meni bi sada u utakmici kada idemo na pobjedu u špici prvi izbor bio Petković, a drugi Budimir.

Jurčević je o odnosu Dalića i novinara rekao:

- Mislim da je to znak nervoze. Izgubili smo utakmicu i odmah kreću priče je li novinar gledao trening.

Brozović protiv Engleske?

- On je naš Casemiro, razbijač, ali i igrač koji zna otvoriti igru. Nažalost, protiv Engleza nije bio u svom najboljem izdanju, imao je puno izgubljenih lopti.

Gvardiol?

- Gledao sam ga puno i mogu reći da će biti top klasa i nositelj naše reprezentacije. Protiv Engleske je bila vidljiva nervoza, ali ga ne bih htio izvojiti kao lošu točku. Jedino mi je malo nelogično da ga se odmah gurne u tako važnoj utakmici. Barišić je dobro igrao i, ako je bio zdrav, trebao je igrati protiv Engleske. No, ne mogu znati kakvo je njegovo zdravstveno stanje bilo.

Pomlađivanje reprezentacije?

- Moram stati u obranu Dalića. Ovo je najviša razina nogometa i nema tu puno mjesta za eksperimente. To je reprezentacija, nema tu puno utakmica, zbog Lige nacija sve je manje i prijateljskih...

Mogu li igrače pokolebati stavovi navijača i medija?

- Igrači i treneri puno su osjetljiviji na kritiku iz Hrvatske, a igrači to itekako prate. Nije isto piše li nešto engleski ili hrvatski portal. Zbog toga stvari idu u ekstreme. Ili stvari odu u ekstremni patriotizam ili smo u grču.

Kako riješiti nervozu?

- Reprezentacija je drugačija od klubova, tu je atmosfera pozitivna, nije to klupska stega. Nema puno prostora za kritiku. Siguran sam Dalić na individualan i kolektivan način pokušava vratiti igračima samopouzdanje. A vjerujte mi da je igračima najteže.

Zatim se okrenuo prema Češkoj.

- Bit ćemo u igri do zadnjeg kola. Najvjerojatnije će nam trebati jedna pobjeda za treće mjesto. Moramo svi skupa vratiti optimizam. Zato nam je jako važna sutrašnja pobjeda koja će prebrisati sve negativnosti. I onda će sve otići u pozitivu. Vjerujem da ćemo pobijediti 2:0.

Janković je dodao:

- U kuloarima se priča o nezadovoljstvu Kramarića. Imamo 15, 16 igrača i tu se treba napraviti ravnoteža. Nije dobro ono što se događa, da izbornik docira novinarima kako da rade posao, a tu se uključuje i Dejan Lovren. Pogrešno je ulaziti u sukobe, treba nam kohezija. Bojim se kontraefekta.

Na kraju je i Janković prognozirao rezultat.

- Pobijedit ćemo 2:1.

>> Pogledajte i profil Ante Rebića

Ključne riječi

Komentara 17

BI
billynik
15:39 17.06.2021.

Ima li netko da nije "proslavljen" kod vas?

CJ
cjepljeni
17:18 17.06.2021.

Moja pronoza je da ce Dalic dati ostavku!

Avatar Marko
Marko
17:51 17.06.2021.

Ajmo im poslati svaki po 100 eura,da im dignemo samopouzdanje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije