Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOSEG ZA POVIJEST

Oboren je najstariji svjetski rekord u atletici. Stajao je netaknut čak 38 godina

European Championships - Athletics
Sven Hoppe/DPA
15.04.2024.
u 11:31

Zanimljivo, sada članovi obitelji Alekna zauzimaju dva od prva tri mjesta na listama svih vremena, jer je Virgilijus s hicem od 73.88m sada na trećoj poziciji

Litvanac Mykolas Alekna u nedjelju je postavio novi svjetski rekord u bacanju diska, on je na bacačkom mitingu održanom u mjestu Ramona u američkoj saveznoj državi Oklahomi u nedjelju svoju spravu bacio nevjerojatnih 74.35 metara.

Time je 21-godišnji Alekna, inače sin dvostrukog olimpijskog pobjednika u bacanju diska Virgilijusa Alekne, srušio 38 godina stari svjetski rekord Nijemca Juergen Schulta koji je davne 1986. godine ostvario rezultat od 74.08 metara, a to je bio najstariji vrijedeći muški svjetski atletski rekord.

Zanimljivo, sada članovi obitelji Alekna zauzimaju dva od prva tri mjesta na listama svih vremena, jer je Virgilijus s hicem od 73.88m sada na trećoj poziciji.

Samo dan prije no što je Mykolas Alekna postavio navi svjetski rekord, Kubanka Yaime Perez također je u Ramoni bacila disk na 73.09m što je najbolji hitac u ženskoj konkurenciji još od 1989. godine.

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
15:29 16.04.2024.

Nije oboren najstariji rekord. A taj je iz 1985 ...1:53,28 ...800 metara, Jarmila Kratochvilova....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije