Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOGOMETAŠ GODINE Hajdukov nogometaš i trener Zoran Vulić dvojio je između dvojice najboljih

Nogometaš godine: Vulićev glas Srni

nog-srna-txt.jpg
import
16.12.2005.
u 19:30

Kada se spomene hrvatski nogomet u ovoj godini, proslavljenom Hajdukovu internacionalcu i uspješnom treneru bijelih Zoranu Vuliću lice se razvuče u osmijeh.

- Odlična godina za hrvatski nogomet. Kako i ne bi bila kada nam je reprezentacija izborila nastup na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj bez dodatnih kvalifikacija. Tek kada se osjeti duh Mundiala može se govoriti koliko je važno otići na skup najboljih svjetskih reprezentacija - kaže Vulić.

A na tom skupu najboljih kuglice su Hrvatskoj za suparnika u skupini podarile Brazil.

- Poslastica, doživljaj, jedna od najvećih utakmica svih vremena. Bolje Brazil nego neka druga selekcija iz samog vrha. Važno je da se Brazilaca naši mladići ne preplaše. A s obzirom na to da imamo dovoljno iskusnu selekciju, vjerujem da se to neće dogoditi - kaže Vulić, koji se nikada ne želi upuštati u prognoze. Uostalom, uzrečicu "to je nogomet" koristi i nakon pobjeda i nakon poraza. A ona govori o neizvjesnosti u svakom susretu. No, kada je riječ o Japanu i Australiji, Vulić je hrabriji.

- Skupinu možemo proći. Koliko god je nezahvalno predviđati, činjenica je da imamo kvalitetniju momčad od Japana i Australije. No, to treba dokazati na travnjaku - kaže Vulić.

Čim smo razgovor skrenuli na domaće travnjake, promijenio je ton. Jer, njegova vječna ljubav, Hajduk, tavori u neizvjesnosti lige za ostanak. - Hajduk je još službeni prvak, ali ovo sada što se događa je grozno. Nije se to smjelo dogoditi. Godina je pokazala da ostali u ligi sustižu Hajduk i Dinamo. Prošle sezone Dinamo nismo gledali u ligi za prvaka, a sada ovo s Hajdukom...

Ipak, Vulić je u izboru desetorice najboljih izvukao po jednog igrača iz Hajduka i Dinama, Niku Kranjčara i Eudarda da Silvu. A o najboljem je dugo dvojio.

- Samo dvojica igrača bila su u konkurenciji, Srna i Pršo. A može i obrnuto. Ipak, prednost sam dao Dariju Srni, i to zbog mladosti. Oduševilo me što tako mladi igrač nosi cijelu reprezentaciju, silovit je, prodoran, u kvalifikacijama je zabijao i asistirao. Njegove mogućnosti su velike, vjerujte mi, odlično znam koliko taj momak može - zaključio je Zoran Vulić.


Vulićev izbor

Darijo Srna 10
Dado Pršo 9
Igor Tudor 8
Robert Kovač 7
Niko Kranjčar 6
Marko Babić 5
Eduardo Da Silva 4
Ivan Klasnić 3
Niko Kovač 2
Tomislav Butina 1


Na odmor u Mallorcu

Drugu sezonu zaredom trenera Zorana Vulića nema na nogometnoj sceni. Smijenjen je s Hajdukove klupe tri kola prije kraja sezone 2003./2004., pa se može reći da je naslov osvojen te sezone zapravo njegov. Ove sezone spominjalo ga se kao kandidata za klupu Rijeke i Hajduka, a u kombinaciji je bio čak i skopski Vardar. No, Vulić je i dalje u Splitu, igra mali nogomet u veteranskoj ligi i u slobodno vrijeme uživa radeći s najmlađima.
- Raditi s mladima je najljepše - kaže Vulić, koji će i ove božićne blagdane provesti u svojoj kući u Palma de Mallorci koju je kupio još za igračkih dana u momčadi Mallorce. (om)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije