Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVALIFIKACIJE ZA SP

Njemačka teško slomila Rumunjsku, a ni Nizozemska nije impresionirala

Njemačka - Danska U-21
Nick Potts/Press Association/PIXSELL
08.10.2021.
u 23:51

Ritam u skupini G i dalje diktira Nizozemska koja nije impresionirala ovom prilikom. No, tri boda su upisana nakon tek 1-0 kod Latvije. Jedini je gol zabio Klaassen u 19. minuti.

Nogometaši Rusije svladali su Slovačku 1-0 u kvalifikacijskom ogledu za odlazak na Svjetsko prvenstvo čime su ostali iz bok Hrvatskoj u skupini H.

Bodovno su Hrvatska i Rusija izjednačeni na vrhu ljestvice premda se lako moglo dogoditi da takvo stanje ne bude nakon petka. Naime, Slovačka je ostavila mnogo bolji dojam od Rusije tijekom utakmice u Kazanju. Slovačka je diktirala tempo, napadala i stvarala šanse. Imali su gosti više od 20 udaraca prema suparničkim vratima, no na kraju je sve to bilo uzalud.

Odlučio je autogol Škriniara u 24. minuti te je Rusija ostala u ravnopravnoj igri za prvo mjesto.

U još jednom ogledu ove skupine H Slovenija je napokon odigrala jednu uvjerljivu utakmicu te je slavila kod Malte s 4-0. Dva pogotka je postigao Josip Iličić, dok su po jedan dodali Šporar i Šeško za skok Slovenije na treće mjesto ljestvice.

Njemačka je vrlo teško slomila Rumunjsku u Hamburgu te je pobijedila 2-1. Gosti su poveli golom Hagija u 9. minuti i prvo poluvrijeme gosti su to vodstvo i zadržali. Početkom nastavka je izjednačio Gnabry, a Njemačka je prvo mjesto skupine J potvrdila tek u 81. minuti kada je pobjednički pogodak postigao Müller.

Na drugo mjesto ljestvice se vratila Sjeverna Makedonija koja je lakoćom obavila gostovanje kod Lihtenštajna gdje je slavila 4-0. Nakon jednog gola u prvom dijelu (Velkovski) u nastavku su Makedonci protutnjali pored suparnika.

Istih 12 bodova kao Sjeverna Makedonija ima i Armenija koja je dugo vodila kod Islanda, ali je u 77. minuti za konačnih 1-1 zabio Johannesson.

Ritam u skupini G i dalje diktira Nizozemska koja nije impresionirala ovom prilikom. No, tri boda su upisana nakon tek 1-0 kod Latvije. Jedini je gol zabio Klaassen u 19. minuti.

Iako je Norveška igrala bez svoj najboljeg igrača Haalanda uspjela je uzeti bod kod Turske (1-1). U Istanbulu su oba gola postignuta u prvom dijelu. Domaćin je poveo golom Aktürkoglua u 6. minuti, dok je Thorstvedt izjednačio u 41. minuti.

Nizozemska ima 16 bodova, odnosno, dva više od Norveške i četiri više od Turske.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije