Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEST S AUSTRALIJOM

Niko Kovač traži još samo nekoga tko će glumiti Kamerun

niko kovač
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
17.01.2014.
u 10:00

Utakmica s Australcima igrat će se negdje u Brazilu i bit će posljednji test Kovačevih izabranika uoči otvaranja SP-a u Sao Paulu (12. lipnja).

Niko Kovač treću će provjeru uoči otvaranja Svjetskog prvenstva imati 6. lipnja protiv reprezentacije Australije na još neimenovanoj destinaciji u Brazilu. Bit će to posljednji test vatrenih uoči megasraza s Brazilom u Sao Paulu (12. lipnja).

Ispit s Australcima zgodan je i sasvim prigodan u predvečerje najveće svjetske smotre. Oni su nam bili mušterije (7:0) i posljednji test uoči odlaska na SP u Francusku, a Šuker im je tom zgodom uvalio tri komada.

Kovačevo iskustvo sa Socceroosima potpuno je suprotno; i on im je zabio gol na SP-u 2006. godine u Stuttgartu (2:2), ali taj remi odveo je Hiddinkovu reprezentaciju u drugi krug.

Australci su u listopadu prošle godine, nakon katastrofa s Brazilom (0:6) i Francuskom (0:6) u prijateljskim utakmicama smijenili izbornika, Nijemca Holgera Osiecka, i postavili domaćeg čovjeka, Angea Postecogloua (48). Četvrti put idu na SP i prvi put će ih na njemu voditi australski stručnjak.

Barem dvojica s hrvatskom putovnicom

Među njegovim izabranicima bit će na SP-u u Brazilu najmanje dvojica igrača s hrvatskom putovnicom; Dario Vidošić (26) iz Siona i kapetan Crystal Palacea, bivši igrač Varteksa, 29-godišnji Mile Jedinak.

On im je drugi najvredniji igrač (2,5 milijuna eura), nakon napadača Bayera Robbieja Krusea (2,75 mil. eura).

Australci će na SP-u u Brazilu igrati s Čileom (13. srpnja), Nizozemskom (18. srpnja) i Španjolskom (23. srpnja).

Osim utakmice s Australijom, hrvatska reprezentacija ima dogovorenu i prijateljsku utakmicu sa Švicarskom, 5. ožujka u Sankt Gallenu, a traži se još jedan suparnik između Švicarske i Australije, po mogućnosti neka afrička reprezentacija koja će “glumitiKamerunce.

>> Štimac: Šuker nije na razini predsjednika saveza!

Komentara 4

Avatar ShuPac
ShuPac
11:04 17.01.2014.

Znači ako sam dobro shvatio -> Švicarska glumi Brazil, Australija glumi Meksiko, a još se ne zna tko glumi Kamerun. Može li netko od novinara postaviti pitanje čelnim ljudima HNS-a ''Tko glumi budalu?''

GO
golo
11:16 17.01.2014.

nemogu to razumiti

Avatar Svećenik
Svećenik
10:16 17.01.2014.

sa par izuzetaka, mogao bi uzeti Dinamo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije