Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KUP NATJECANJA

Neredi u Francuskoj, Vrsaljko 'pokraden' za gol, drame u Engleskoj

West Ham
Foto: Reuters/PIXSELL
13.01.2015.
u 23:54

Milan je svladao Sassuolo 2:1, PSG Saint-Etienne 1:0, Espanyol izbacio Valenciju, a West Ham je pobijedio 11:10

U osmini finala talijanskog Kupa Milan je svladao Sassuolo na San Siru sa 2:1, samo tjedan nakon što je klub našeg Šime Vrsaljka šokirao rossonere pobjedom u prvenstvu pobijedivši ih istim rezultatom. Tako je momčad Filippa Inzaghija ušla među osam najboljih momčadi u ovom natjecanju.

Igrala su se kup natjecanja i u Engleskoj, Španjolskoj te Francuskoj. Nogometaši PSG-a konačno su stigli do pobjede i ulaska u polufinale te prekinuli krizu rezultata. Momčad Laurent Blanca slavila je 1:0 protiv odličnog Saint-Etiennea nakon pogotka Zlatana Ibrahimovića. Lopta je jedva prešla gol liniju i domaći navijači su "podivljali" nakon što je gol priznat te zasuli teren raznim predmetima, zbog čega je uslijedio prekid od deset minuta. Ulazak među četiri izborila je i Bastia pobjedom od 3:1 protiv Rennesa.

U Španjolskoj je pak došlo do iznenađenja, Espanyol je izbacio Valenciju rezultatom 2:0 i ušao u četvrtfinale jer u prvom je susretu bilo 2:1 za "šišmiše". Malaga je očekivano prošla dalje jer imala je prednost protiv Levantea od 2:0, a isto toliko bilo je na poluvremenu. Ipak, domaćin je uspio preokrenuti na 3:2 i tako uljepšati ispadanje iz natjecanja.

U Engleskoj su bila čak tri produžetka u reprizi trećeg kola FA kupa. Samo je Bristol City nakon 2:0 protiv Doncastera prošao odmah dalje. West Hamu je pak trebalo 120 minuta i devet zabijenih jedanaesteraca da prođe Everton! Bilo je 1:1 u regularnom dijelu, iako je kod 0:1 Everton imao i igrača manje. U produžetku su pali golovi s obje strane i bilo završilo je 2:2, a potom je West Ham slavio 9:8 nakon udaraca s bijele točke. Wolverhampton i Fulham su odigrali 2:2 prvih 90 minuta, zatim je bilo 3:3 nakon produžetaka, s time da je Fulham zabio u posljednjim sekundama, a zatim je dobio na penale 5:3. Chesterfield je nakon 90 minuta imao 0:0 sa Scunthorpe Unitedom, ali slavili su sa 2:0 nakon produžetaka.

REZULTATI:
Španjolska, druga utakmica 1/8 finala Kupa kralja: Espanyol – Valencia 2:0 (prva utakmica 1:2), Levante – Malaga 3:2 (prva utakmica 0:2).
Italija, osmina finala talijanskog kupa: Milan – Sassuolo 2:1.
Engleska, uzvratne utakmice trećeg kola FA kupa: West Ham – Everton 2:2 (produžeci), (9:8) – jedanaesterci), Wolverhampton – Fulham 3:3 (produžeci); (3:5 – jedanaesterci).
Francuska, 1/4 finale kupa: Bastia – Rennes 3:1, St. Etienne – PSG 0:1.

>> Vrsaljko asistirao u remiju Sassuola s Udineseom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije