Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bez Waugha i Bucka

Napadači Medveščaka, pokažite 
se u utakmici sezone

Medveščak (1)
Dalibor Urukalović i Marko Lukunić/Pixsell
03.03.2013.
u 11:00

Bit će jako teško preokrenuti seriju. Medveščak nema golgetera, igrača koji sam može riješiti utakmicu, smatra Kristanov otac, bivši igrač Medveščaka Aleksandar Cigan

Hokejaši Medveščaka danas u 17.30 sati u Salzburgu igraju utakmicu sezone. U slučaju poraza, medvjedima bi trebalo čudo da preokrenu 1-3 u seriji. Nažalost, Medveščak će danas biti bez ozlijeđenih Geoffa Waugha i Brandona Bucka, no nakon izdržane suspenzije na led se vraća Kyle Greentree.

U situaciji kada su medvjedi umorni, puno toga ovisit će o Robertu Kristanu, koji je u posljednje vrijeme u vrhunskoj formi. Na utakmici u četvrtak u Ledenoj Lix je na početku dobio velike ovacije publike zbog toga što je stao na vrata iako je u prethodnoj utakmici u Salzburgu završio na šivanju usnice i jezika.

– Znao sam da će Robert stisnuti zube i braniti. On je takav, utakmicu play-offa propustio bi samo u slučaju teže ozljede. Ovi porazi teško mu padaju, doživljava ih čak i previše emotivno, no mislim da je to dobra karakteristika – kaže Kristanov otac Aleksandar Cigan, koji je dres Medveščaka nosio u dvije sezone potkraj osamdesetih godina.

Aleksandar vjeruje da medvjedi ipak mogu preokrenuti seriju.

– Naravno da mogu, ali iskreno, bit će to jako teško. Medveščak nema golgetera, igrača koji sam može riješiti utakmicu. Najbolje se to vidjelo u onoj drugoj utakmici u Salzburgu, kada su medvjedi promašili nekoliko zicera. Za gol im trebaju tri-četiri prave šanse. U play-offu je to nedopustivo. Nedostaje igrač kao što je Jeffrey, ali i Zanoški. Također, prednost Red Bulla je što ima veći izbor igrača, pa će se vidjeti razlika u umoru što serija bude dalje odmicala – kaže Cigan i dodaje:

– Treba promijeniti i taktiku. Zbog umora igrača Medveščaka nema smisla nadigravati se s Red Bullom i igrati na snagu, već se treba uzdati u golmana i obranu, te igrati na kontre.

Osvrnuo se na status svog sina tijekom sezone:

– Raymond je pogriješio što jasno nije dao do znanja tko mu je prvi vratar. Stalne rotacije utjecale su na psihu oba vratara. Praktički ih je rotirao svaku utakmicu, a to nikomu ne odgovara. Pogotovu ne Robertu, koji uvijek želi kontinuitet. No, ipak je cijelo vrijeme osjećao da je prvi vratar, zaslužio je to u protekle četiri sezone.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije