Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Derbi s Hajdukom

Nakon Stuttgarta u kolovozu Rijeka čeka veliki skalp

Rijeka
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
15.12.2013.
u 10:14

– Ne može meni jedan rezultat na kraju sezone izbrisati sve ono dobro u sezoni. Konačna ocjena ne može se donositi na pola prvenstva, a i kada se ocjenjuje, treba se dublje analizirati – kaže trener Rijeke Matjaž Kek.

Nogometaši Rijeke igraju prvu od dvije utakmice koje će odrediti ocjenu polusezone! Prva je ona s Hajdukom na Poljudu, a u četvrtak igraju zaostali susret 17. kola protiv Lokomotive.

– Ne može meni jedan rezultat na kraju sezone izbrisati sve ono dobro u sezoni. Konačna ocjena ne može se donositi na pola prvenstva, a i kada se ocjenjuje, treba se dublje analizirati. Ako pobijedimo u obje utakmice, neću biti prezadovoljan sezonom, kao što neću biti nezadovoljan ako obje utakmice izgubimo. Crtu ćemo podvući negdje u svibnju iduće godine. Odmah potpisujem da i ove sezone u zadnjoj utakmici osiguramo plasman u Europu pa da onda ponovimo ovakve rezultate u Europi. Koliko god nas to koštalo živaca – kaže trener Rijeke Matjaž Kek.

Momčad koja je ove sezone pobijedila Stuttgart, povremeno igrala ravnopravan nogomet s Lyonom, Betisom i Vitorijom Guimaraes još nije pobijedila nijednu momčad iz vrha HNL-a. U zadnjim utakmicama u HNL-u (Slaven Belupo, Istra 1961, H. dragovoljac) igrači su djelovali usporeno, nakon 32 utakmice očigledno nedostaje svježine.

– Tko u ovom poslu ne može živjeti pod pritiskom, uvijek može pronaći nešto što ga ne pritišće. Želim hrabre igrače, koji stanu iza momčadi i kada se gubi. Ne želim igrače koji misle samo na sebe. Opet ponavljam: momčad je dobivala i gubila utakmice. Dosta je darovitih igrača, moramo ići u malo veći rizik. Igrači šute, trpe i rade što je jedini put prema cilju do kojega želimo doći. Uza sve poštovanje prema Hajduku, naš je cilj jasan: na Poljudu želimo osvojiti sva tri boda! – istaknuo je riječki trener Matjaž Kek.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije