Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marino Bloudek

Nakon atletike želim biti fizioterapeut, ako treba – samo za sportašice...

31.08.2017.
u 23:52

– Bilo bi mi draže da sam mogao trčati uz neka svjetska imena, ali ima vremena. Doći će i te utrke – istaknuo je.

Marino Bloudek (18) nije na Memorijalu Borisa Hanžekovića trčao uz svjetske zvijezde, ali je dobio veliki pljesak na predstavljanju zvijezda. Naime, ove je sezone osvojio naslov europskog juniorskog prvaka na 800 metara. Već ga proglašavaju nasljednikom Luciana Sušnja koji od 1974. godine drži hrvatski rekord u ovoj disciplini.

– Joj, nemojte me samo pitati o Sušnju. Jasno, gode te usporedbe, ali daleko sam ja još od tog rezultata. Idem korak po korak. Prvi mi je cilj nadmašiti juniorski rekord Predraga Melnjaka iz 1986. godine koji iznosi 1:47,2 – rekao je dobro raspoloženi Marino.

Amerika me ne privlači

U Zagrebu je trčao 800 metara, nacionalna disciplina, i osvojio prvo mjesto.

– Bilo bi mi draže da sam mogao trčati uz neka svjetska imena, ali ima vremena. Doći će i te utrke – istaknuo je.

Je li vam tko rekao da neodoljivo sličite Ivanu Horvatu, skakaču s motkom?

– O, da. Puno njih. Da, zaista sličimo, istog smo karaktera, oba se volimo jako zezati. Prije dvije godine na proglašenje najboljih atletičara došao sam u crnom odijelu, košulji, cipelama... Sve tip-top. Dođem na proglašenje, kad ono Horvat izgleda potpuno isto kao i ja. Odlučim sljedeće godine obući plavo odijelo. Dođem na proglašenje i opet šok. I Horvat je obukao plavo odijelo – istaknuo je.

Sljedeću sezonu ostat će u Virovitici gdje nema uvjete za vrhunski trening.

– Ostajem jer moram u Virovitici završiti četvrti razred srednje škole. Imam puno ponuda, ali sam dobro razmislio. Znam da će rezultati biti slabiji upravo zbog uvjeta, ali tako sam odlučio – rekao je.

Možda se poprave uvjeti u Virovitici?

– Možda, ali ne vjerujem da će se napraviti normalna staza u dužini 400 metara. Za sada treniram na stazi koja je dugačka 333 metra – naglasio je.

Kad ste već spomenuli ponude, je li ih bilo i iz Amerike?

– Bilo je, ali tamo neću ići. Znate, u Americi fakultetska godina završava u srpnju, a meni u srpnju tek počinje prava sezona. Uostalom, na američkim je fakultetima velik broj trkača iz Afrike i konkurencija za stipendije dosta je velika. Realna je opcija Zagreb. Već sam član kluba Agram – naglasio je.

Jako volim putovati

Treći ste put na Hanžeku, kakvi su dojmovi ove godine?

– Super. Tribine su bile pune, atmosfera odlična. Za mene je seniorska atletika nešto novo, za pola stranaca koji su nastupili ne znam tko su. A siguran sam da većina njih isto tako ne zna tko sam ja – nasmijao se Marino.

Sezona je gotova, vrijeme je za odmor.

– Jedva čekam. Znate, jako volim putovati. Jednom sam bio cimer s Filipom Mihaljevićem, bacačem kugle, koji mi je ispričao gdje je sve bio. Ove godine izabrat ću nekakvo egzotično mjesto – istaknuo je.

Već zna čime će se baviti i kada prestane trenirati atletiku.

– Želim biti fizioterapeut. To mi je baš fora posao. Naravno, želim biti fizioterapeut u sportu. I sam znam, kada me sve boli, koliko je važno imati dobrog fizioterapeuta – kaže Marino.

Hoće li biti fizioterapeut samo za žene?

– Vidite, nije ni to loša ideja – nasmijao se.

Žalite li za nogometnom karijerom? Da nije bilo loma noge, otišli biste u Arsenal.

– Tko zna kako bih završio kao nogometaš pa mi je za sada jako dobro biti atletičar koji osvaja medalje – zaključio je Marino.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije