Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NFL SEZONA

Najveći trener američkog nogometa opet ponosno nosi hrvatsku zastavu

Bill Belichick, trener Patriotsa
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
15.10.2023.
u 23:02

Belichick sada već redovito i rado ističe hrvatsku zastavu na svom dresu, a ranije je izjavljivao da je ponosan na svoje hrvatske korijene

Američki nogomet najpopularniji je i najposjećeniji sport u Americi, a igrači i treneri u NFL-u imaju najveće plaće. Ovog vikenda igra se 6. kolo NFL-a, a cijeli mjesec traje posveta porijeklima igrača i trenera koji vuku korijene iz drugih nacija. I ove godine se ovoj lijepoj akciji pridružio i po mnogima najveći trener u američkom nogometu Bill Belichick koji je s New England Patriotsima osvojio čak šest Super Bowla.

Belichick i večeras na svojoj Patriots uniformi nosi hrvatsku zastavu, kao što je nosio i u prethodna dva kola u utakmicama protiv New Orleans Saintsa i Dallas Cowboysa. Doduše, u protekle dvije utakmice Patriotsi su pretrpjeli najteže poraze u Belichickovoj eri (kombinirano su izgubili 72:3!) pa im je tim više potrebnija pobjeda protiv Las Vegas Raidersa jer su ušli katastrofalno loše u sezonu sa samo jednom pobjedom i čak četiri poraza. 

Foto: Reuters/Pixsell

Belichick sada već redovito i rado ističe hrvatsku zastavu na svom dresu, a ranije je izjavljivao da je ponosan na svoje hrvatske korijene. 

- Moj djed je emigrirao u Ameriku i dobio državljanstvo 1915. godine. Došao je sam i radio je u čeličani na zapadu Pennsylvanije. Moj otac je pričao hrvatski, a i moja majka je brzo naučila hrvatski jezik i tako pričala s mojom bakom. Doduše, ja nisam znao što se događa dok mi ne bi preveli na engleski, pričao je prije nekoliko godina Belichick, koji je prije pandemije uspio i posjetiti Hrvatsku i mjesto Draganići kod Karlovca odakle je njegov hrvatski dio obitelji. 

Belichick je, pak, lani isticao medijima kako je strastveno pratio nastupe hrvatske nogometne reprezentacije na posljednja dva Svjetska prvenstva, a lani se SP u Kataru čak odvijao tijekom NFL sezone pa je jednom prilikom Belichick čak i na presicu nakon utakmice došao prilično upoznat s rezultatima hrvatske reprezentacije. 

Inače, ove godine Belichickovi Patriotsi čak dolaze igrati u Europu, i to prvi put u Njemačkoj. U 10. kolu igraju protiv Indianapolis Coltsa u Frankfurtu u nedjelju 12. studenoga s početkom u 15.30 sati. To je najbliže Hrvatskoj što će Patriotsi odigrati jednu službenu utakmicu NFL-a. 

U Njemačkoj će se vikend ranije odigrati još jedna službena NFL utakmica, također u Frankfurtu. Derbi 9. kola NFL-a tamo će u nedjelju 5. 11. (15.30) igrati ove sezone odlični Miami Dolphinsi i aktualni Super Bowl šampioni Kansas City Chiefsi predvođeni fenomenalnim quarterbackom i dvostrukim Super Bowl prvakom Patrickom Mahomesom.  

GALERIJA: NFL show lani u Muenchenu: U Njemačkoj odigrana prva utakmica NFL lige

Bill Belichick, trener Patriotsa
1/58

Komentara 1

Avatar Bani
Bani
23:36 15.10.2023.

I odma poceo da gubi! Ali ajde barem je prvo Crveno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije