Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Flag Football

Najesen počinje i hrvatska liga američkog nogometa

'24.04.2010., Zagreb - Hrvatska, Prvi turnir Hrvatske lige Flag Footballa u sezoni 2010 na stadionu NK Precko.Ovim turnirom zapocinje druga natjecateljska sezona, u kojoj ce nastupiti sest klubova ame
'Igor Kralj/PIXSELL'
28.04.2010.
u 14:36

Zagreb Capitals i prošlogodišnji prvaci Bjelovar Greenhorns vodeće su momčadi nakon prvoga kola Hrvatske lige u Flag Footballu, modificiranom natjecanju američkog nogometa (s manje igrača u kraćem terenu).

Na nogometnom igralištu u Prečkom igran je prvi turnir, a nastupilo je šest klubova američkog nogometa: Bjelovar Greenhorns, Split SeaWolves, Ogulin Knights, Zaprešić Saints, Zagreb Capitals i Zagreb Thunder, podjeljeni u dvije skupine.

Osim tih klubova, u Hrvatskoj su aktivna još četri kluba američkog nogometa: Osijek Cannons, Zagreb Raiders, Vinkovci Centurions i Teutoborghium Pittbulls iz Dalja, koji se nisu odlučili za igranje u Flag Football ligi. Američki nogomet u Hrvatskoj je prisutan od 2005. godine. Prve tri godine postojao je samo Zagreb Thunder, no u posljednje dvije godine broj klubova narastao je na deset.

- Turnir je pokazao značajan napredak igranja američkog nogometa u Hrvatskoj. Klubovi više nisu samo skupine entuzijasta, već se vrlo ozbiljno pripremaju za natjecanje. Prije dvije godine mi iz Zagreb Thundera nismo mogli zamisliti da ćemo imati protivnika, a sada nas isti već u pravilu pobjeđuju. Dobro, Thunder gotovo uopće ne trenira Flag Football, no to ne umanjuje uspjeh ostalih momčadi - rekao je tajnik Zagreb Thundera i Hrvatskog saveza američkog nogometa Denis Geto i dodao.

Najesen će se prvi put zaigrati i hrvatska liga u američkom nogometu, u kojoj će nastupiti Zagreb Thunder, Zagreb Raiders i Osijek Cannons. Time će američki nogomet i konačno postati potpuno organizirani sport u Hrvatskoj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije