Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Željko Karajica progovorio

Menadžer Filipa Hrgovića otkrio vijesti koja će razočarati sve njegove navijače

Zagreb: Filip Hrgović najavio meč karijere
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/8
07.10.2022.
u 10:17

- Filip je u Londonu bio turistički i nije dogovarao meč s Furyjem. Uostalom, bio je nedavno i u Klagenfurtu, na finalu Europske lige u američkom nogometu - kaže menadžer Željko Karajica.

S obzirom da je priča o tome kako bi sljedeći protivnik Tysona Furyja mogao biti hrvatski teškaš Filip Hrgović zagolicala maštu brojnih hrvatskih poklonika boksa, nazvali smo njegova menadžera Željka Karajicu da čujemo o čemu se zapravo radi. I što je Hrgović neki dan radio u Londonu?

- Filip je u Londonu bio turistički i nije dogovarao meč s Furyjem. Uostalom, bio je nedavno i u Klagenfurtu, na finalu Europske lige u američkom nogometu.

Nije vrijeme za Tysona

Da ne bude zabune otkud Hrga na utakmici američkog nogometa valja nam reći da je njegov menadžer, njemački Hrvat i naš sugovornik, zapravo izvršni direktor istog natjecanja. No, to sada nije tema koliko je to na koga će se Hrgović u sljedećoj borbi namjeriti i zašto je Furyjev otac spominjao Hrgovićevo ime u kontekstu mogućeg sljedećeg suparnika njegova sina?

- To su izjave "između vremena", one u kojima se olako nabacuju imena bez da iza toga stoji neki konkretan razgovor.

Bi li to za Hrgovića to uopće bila pametna opcija da pristane na tu borbu u ovom trenutku svoje karijere kada ispred sebe ima još nekoliko stuba u pokušaju penjanja na vrh na kojem stoluju Fury i Usik?

- I to je pitanje za razmatranje. Nije svaka prilika prava prilika. No, to što se Filipovo ime spominje njemu neće škoditi. Štoviše, to je samo dokaz da ga se smatra vrlo ozbiljnim kandidatom za najviša postignuća.

A baš to je za hrvatskog borca kazao i Fury opisavši ga kao sjajnog borca koji bi u budućnosti mogao biti i svjetski prvak.

- To je samo jedna od niza Furyjevih izjava u kojoj se o Filipu izjašnjava vrlo pozitivno. A kada netko takav takvo što kaže za vas to znači da se na jako dobrom putu. No, to ide uz njihov odnos koji još nije rivalski. Naime, njima se putevi još nisu ukrižali, oni se nigdje nisu sukobili.

Ima tu još nešto, dodao je Karajica:

- Nakon što je Filip izborio status prvog izazivača svjetskog prvaka po IBF federaciji, on će sada biti u većini kombinacija. Nekad manje, nekad više. Što god vrijeme bude odmicalo bit će sve više takvih razgovora. Kao što će se spominjati i ime Joe Joycea koji je nokautiravši Josepha Parkera postao privremeni WBO-ov prvak. Da Yoka nije izgubio od Bakolea i njegovo ime bi bilo u opticaju, no on je sada izgubio korak.

Hrgovićev meč protiv Furyja, ovog časa, imao bi smisla jedino kada bi mu IBF obećao zaštititi status prvog izazivača kod njihova prvaka.

- Nema tu takvog pravila i ako izgubiš borbu gubiš i status. Teško mi je vjerovati da bi se federacije dogovorile i da bi napravile iznimku.

Dogovaramo 16. protivnika

Kakve bi izglede Filip imao da napravi Furyju ono što je svojedobno Andy Ruiz učinio Joshui kojeg je iznenadio i detronizirao.

- S kim god bi Filip boksao on bi uvijek imao priliku, bilo da je to Fury ili Joshua. Ne zaboravite da je on pobijedio odličnog Zhanga u svom lošem danu no sa svakim novim protivnikom se karte nanovo miješaju.

A svog 16. protivnika u profesionalnom dijelu karijere Hrgović bi trebao imati u prosincu.

- Dogovaramo taj meč, no još nemamo potvrđeno ime. Treba nam još par dana. Moramo uskladiti priredbe, vidjeti što se na kojem kontinentu tada događa a mora odgovarati i porotivni. To ne može biti bilo tko već netko iz top 30 svjetskih teškaša. Sada svaka borba mora biti izazov, sa svakom se Filip mora razvijati.

>> Pogledajte i Filipa Hrgovića uoči meča

Ključne riječi

Komentara 2

PH
Prosječni Hrvat
08:14 09.10.2022.

Da ima do dovoljno boksačke vještine bilo bi i interesa za mečeve, objektivno Hrga nema što tražiti među top 10 boksača. Za hrvatski boks i sport već je Hrga puno napravio, ali prestanimo pretjerivati .. . .

BE
Berri
14:23 07.10.2022.

Jedini problem Filipa Hrgovića je što nitko od promotora i tih managera nema interesa organizirati meč u kojem bi boksao Hrgović. Ne znači da se u dogledno vrijeme to neće promijeniti, ali sada je tako. Filip nikako da probije led. Dakle, ne govorimo o njegovoj boksačkoj vještini, nego o interesu za organizaciju meča gdje bi on bio neki izazivač.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije