Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KHL liga

Medveščak izgubio, Gordie Dwyer se oprostio, a navijači mu priredili lijepu gestu

Gordie Dwyer
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/3
01.02.2017.
u 07:10


- Navijači su danas napravili dobar posao. Ne viđa se to svaki dan, bila je to jako lijepa gesta, cijenim to i ponijet ću taj trenutak sa sobom

Sezona hokeja pomalo završava. Dok medvjedi broje zadnje utakmice do kraja svoje četvrte godine u KHL-u, svoje vrijeme na njihovoj klupi odbrojao je Gordie Dwyer koji je svoju posljednju, 116. utakmicu kao trener plavih završio porazom od 3:6 protiv moskovskog Dinama.

Načeli su Rusi mrežu Michaela Garetta odmah na početku utakmice, u prve tri minute zabili su dva pogotka. Precizni su bili Alexei Tereshchenko i Semyon Kokyov. No, medvjedima je nadu ubrzo vratio Alexandre Giroux, nadu koja nije dugo trajala jer Ilya Nikolin zabio je za 3:1, a početkom posljednje trećine Vladimir Bryukvin na semafor je postavio 4:1. Poluprazna Ledena dvorana Doma Sportova ipak nije očajavala, a onda ih je Mark Katić nagradio, i rezultat postavio na 4:2. Samo dva gola razlike izgledala su dostižno jer Garett je dobro branio, a dečki su se borili. No, Kukuyov je zabio za 5:2, Lukas Lessio ponovno smanji zaostatak da bi konačnih 6:3 postavio Lukas Kaspar i svoju momčad u Moskvu poslao s bodovima, a Dwyera u novi klub, švicarsku Ambr-Piottu.

No, iako su medvjedi izgubili s tri gola razlike, navijačima su i dalje bili šampioni, a Gordie im je ostao miljenik. Sa zagrebačkog leda ispratili su ga pljeskom i ružama.


- Navijači su danas napravili dobar posao. Ne viđa se to svaki dan, bila je to jako lijepa gesta, cijenim to i ponijet ću taj trenutak sa sobom. Nedostajat će mi dosta toga, a najviše taj osjećaj obitelji, atmosfera, ta podrška navijača, posebice zato što se osjećam dobrodošao od samog početka – priča Dwyer i dodaje.


- Bilo dosta dobrih utakmica u ove dvije godine, dosta dobrih protivnika, putovanja... i to su mi najljepše uspomene. Teško je reći zbogom, ali čekaju me novi izazovi i dosta toga sam naučio otkada sam došao u Medveščak. 
A momčad ostavlja četiri utakmice prije kraja i neće nedostajati samo navijačima, već i igračima.


- On je super osoba i trener, uvijek se brine o igračima i žao mi je što odlazi baš sada, nedostajat će nam. Naučio nas je kako da igramo ono što on želi. Opet smo izgubili, ali mislim da je ponosan na način na koji smo se borili – rekao je Mark Katić.


Sljedeću utakmicu Medveščak igra u četvrtak (19:00 sati) protiv Lokomotiva, ali tada će ih, kao i do kraja sezone voditi vršitelj dužnosti glavnog trenera, Connor Camaron.

Komentara 1

FU
FULL
09:25 01.02.2017.

Kad se uredi "kuća" doći će on nazad, do tog će imati dovoljno vremena za pronaći sebe što želi do kraja života i gdje biti? Ništa se loše nije dogodilo. U sinoćnjoj utakmici ima i neke simbolike, Dinamo nam je bio gost u proslavi 50 godina kluba i s njom je otišao Gordie. Rasprava oko KHL-a će se voditi još mjesec i nešto, puno je više negativnog nego pozitivnog ali će neki iz vrha morati otići za uvijek i to je pred uvjet za otvaranje nove stranice trajno. Otpora i namjernog opstruiranja će biti, čak bi se usudio reći i tvrdoglavosti ali kako se nitko nije pitao-zbog čega nema više g. Ljubića kao komentatora utakmica na "malim ekranima"? Dovoljan pokazatelj nečeg?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije