Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KHL liga

Medveščak doživio težak poraz od Red Stara

Medveščak - Jugra
Foto: Igor Soban/PIXSELL
28.01.2017.
u 13:49

Medveščak će sljedeću utakmicu igrati u utorak kada će u Zagrebu dočekati Dinamo iz Moskve.

Hokejaši Medveščaka pretrpjeli su treći poraz u isto toliko nastupa na dalekoistočnoj turneji ovoga tjedna u KHL-u, u subotu su ih sa 5-0 (3-0, 0-0, 2-0) u Pekingu svladali igrači domaćeg Kunlun Red Stara.

Utakmica je počela vrlo loše za "medvjede" koji su prvi gol primili nakon samo 40 sekundi, strijelac je bio Linus Videll (0:40), a situacije se dodatno pogoršala u završnici prvoga dijela kada su Max Warn (15:51) i Aleksej Ponikarovski (18:03) povisili na 3-0. Pred sam kraj utakmice Tomi Sallinen (53:34) i Sean Collins (59:58) su postavili rezultat na konačnih 5-0.

Medveščak je 11. na ljestvici Zapadne konferencije sa 68 bodova, te bi vrlo skoro mogao izgubiti i teoretske izglede za plasman u doigravanje. Naime, za osmim Sočijem zaostaje 12 bodova, a kako do kraja sezone ima za odigrati još samo pet utakmica može osvojiti još najviše 15 bodova. Kunlun je, pak, s nova tri boda skočio na sedmo mjesto na Istoku sa 80 bodova, sedam više od devetog Sibira i vrlo je blizu tome da u svojoj prvoj sezoni u KHL-u izbori ulazak u posezonu.

Medveščak će sljedeću utakmicu igrati u utorak kada će u Zagrebu dočekati Dinamo iz Moskve.

Komentara 1

FU
FULL
15:24 28.01.2017.

U zadnje vrijeme se stalno spominje povratak u Ebell; od toga neće biti ništa osim eventualno forsirane tenzije Uprave kluba za očuvanje svojih "stolica" na čelu kluba ali od toge neće biti ništa jer klub ostaje u KHL-u i kupuje ga Rosnjeft i to sa sigurnošću od 90% za sad, s tim- novi kupac će počistiti kompletnu Upravu do zadnjeg i dovesti sve ljude po svojoj mjeri, to se velikoj većini neće sviđati ali protiv toga neće moći ništa. Više u Medveščaku nećemo gledati prekobarske poluproizvode već mladu reprezentaciju Rusije prve A s miješanim sastavom prve B momčadi koju će okupiti njihovi treneri i koji će sve imati pod kontrolom do čistača leda. Apsolutno će uzeti i naše najbolje mlade igrače s onima koji to žele. Dobit ćemo i novu dvoranu, koja će biti samo za hokej, nikad ne za koncerte razno raznih cajki i velecajki! Tendencija kluba će biti prema (osim prema KHL-u) Mol-ligi i proširenju prema Češkoj i Slovačko, ne prema Ebellu, mladi će i dalje igrati Ebysl ali po poluprofesionalnim načelima kao što ima RBS. Dwyer će preći za pomoćnog trenera jedne NHL momčadi ili će mu se dati mogućnost ostanka u momčadi kao pomoćnog trenera što su manje šanse jer se on već dogovorio s odlaskom?! Mora mu se odati priznaje, uradio je puno za momčad s obzirom na uvjete koje je imao, mada mu nisam dao toliki residence time. Kad sam prošle godine napisao da su dobili godinu za godinu oko opstanka ne tri kako je Uprava obznanila nije mi nitko vjerovao, tako je na kraju bilo. Može se moje izvješće promjeniti ali je za sad sigurno 90%, usudio bi se reći i 100%. Od filijale u Londonu nema ništa jer bi taj klub ostao samo jednu godinu, taj si luksuz KHL ne želi dozvoliti. Sljedeće godine, dolazi jedan Finski ili Poljski klub u KHL ( to se još ne zna?) i jedan iz Kine. Njihova želja je bila prema Švedskoj ali do daljnjeg od toga ništa jer su Šveđani previše usmjereni na svoju ligu, ujedno nisu previše zainteresirani, mada je i oko toga pitanje samo pitanje vremena?! Bit će dosta zanimljivo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije