Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODGOVOR HOO-A

Mateša: Mi ne lažiramo, a Vlašić omalovažava druge

\'KostelicVlasic_dbr_spo_0101\'
Dražen Brajdić
02.01.2011.
u 10:04

- Po pravilniku Hrvatskoga olimpijskog odbora, olimpijsko srebro vrijedi koliko i zlato na svjetskom prvenstvu - objašnjava Čop.

Umjesto novogodišnje čestitke Joško Vlašić je, ne prvi put, Hrvatskome olimpijskom odboru poslao pismo puno pelina. U njemu je krovnu sportsku organizaciju optužio za propuste, a Veliki dan hrvatskoga sporta nazvao velikom blamažom, lobiranjem i natezanjem prema sferama interesa. Još im je i poručio: "Dragi moj HOO, nemoj lažirati rezultate najboljega hrvatskog sportaša".

Na sve to predsjednik HOO-a Zlatko Mateša nije htio reagirati. Osjetili smo njegovu ljutnju, no on je kazao samo ovo:

– Nitko tu nije ništa lažirao, no s Joškom ne želim polemizirati putem medija. Smeta mi što je u tom tekstu omalovažavao druge sportove, pa tako i sportske ribolovce koji su, kada se udruže morski i slatkovodni, sa 70.000 članova zapravo najbrojniji savez u Hrvatskoj. Ne može svatko biti Blanka, no to ne znači da drugi ne vrijede.

Ni glavni tajnik HOO-a Josip Čop nije htio u rat s trenerom najbolje svjetske atletičarke.

– Mi za ovakve odluke imamo pravilnik u kojem su jasno postavljeni kriteriji. Osnovni je, za ovaj slučaj, da se svjetsko zlato vrednuje kao i olimpijsko srebro, a da je europsko zlato stubu niže. Dakle, Ivica ima dva olimpijska srebra, a Blanka svjetsko dvoransko i europsko zlato. Po toj tablici, Ivica kao da je osvojio dva svjetska zlata i on je najuspješniji hrvatski sportaš u apsolutnoj konkurenciji, a logika je da uz njega ide i najbolji trener – objasnio je Josip Čop.

Tema Sportske televizije koja će s programom krenuti u travnju Mateši je bila puno draža:

– Kad izaberemo kompaniju koja će nam davati svoje tehničke usluge, znat ćemo i gdje će televizija biti smještena. Izravni prijenosi radit će se gotovo svaki dan, a cilj nam je da nam specijalizirane emisije vode sportaši. Primjerice, da nam Martina Zubčić vodi emisiju o te-kvon-dou, a Goran Ivanišević o tenisu.

Komentara 13

1O
1st-opinion
12:25 02.01.2011.

Matesa stari korumpirani prefriganec

Avatar rajon rondo
rajon rondo
12:52 02.01.2011.

matesa stari olimpijski reprezentativac !!!!, koooliko je taj covjek osvajao medalja.!!!!!, poznat je u cijelom svijetu po svojim sportskim rezultatima, sirom svijeta djeca u skolama uce o matesinim velikim sportskim rezultatima.jooooooj zivote !!!!

CP
copy paste
15:28 02.01.2011.

ego trip je gadna stvar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije