Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Australian Open

Martić na Lisicki, Šprem na Medinu Garrigues

Petra Martić
AFP
15.01.2010.
u 09:17

Hrvatska će u glavnom dijelu ždrijeba Australian Opena imati dvije tenisačice, a obje su doznale svoje suparnice prvoga kola prvog Grand Slam turnira sezone koji u nedjelju započinje u Melbourneu.

Najbolja hrvatska tenisačica i 82. sa svjetske rang liste, Petra Martić na otvaranju turnira ogledat će se protiv 21. nositeljice i 22. tenisačice svijeta Sabine Lisicki. Njemica je slavila u jedinom međusobnom ogledu njihovih karijera, meču odigranom 2007. godine. U slučaju prolaska Martić će igrati protiv bolje iz ogleda Amerikanke Lepchenko i Talijanke Brianti.

Karolina Šprem je za suparnicu u prvome kolu dobila Španjolku Anabel Medinu Garrigues, 25. nositeljicu i 26. igračicu svijeta s kojom ima pozitivnih 2-1 u međusobnim ogledima. Ipak, valja naglasiti da je Varaždinka pobjede upisivala 2003. i 2004. godine kada je bila na vrhuncu karijere, a jedini poraz godinu dana kasnije. Prođe li 93. tenisačica svijeta prvu prepreku, očekuje ju ogled protiv pobjednice meča između Bjeloruskinje Jakimove i domaće predstavnice Dellacque.

Povratnica u bijeli sport, Belgijka Justine Henin, igrat će u prvome kolu protiv sunarodnjakinje Kirsten Flipkens, četvrtfinalistice ovotjednog turnira u Hobartu. Do tog je uspjeha Flipkens došla iz kvalifikacija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije