Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Polufinale sa Zadrom

Marin Rozić: Cibona nikad mlađa, sad smo u čistilištu

13.05.2015., Visnjik, Zadar - A-1 liga za prvaka, 12. kolo, Zadar - Cibona. Marko Ramljak.  Photo: Dino Stanin/PIXSELL
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
24.05.2015.
u 12:54

Cibona i Zadar danas (17.20, HRT 2) kreću u DOIGRAVANJE Cibona ovog trenutka među 12 igrača ima čak šestoricu juniora

Sad, kada su podijeljena mjesta u regionalnoj ligi koja će se očito i dalje igrati u postojećem formatu, preostaje nam još saznati tko će biti košarkaški prvak Hrvatske. U jednom se polufinalu doigravanja sastaju prvi favorit (Cedevita) i momčad s najmanje izgleda za krunu (Zagreb), a u drugoj poluzavršnici namjerit će se izjednačeni Cibona i Zadar. Među završnom četvorkom, Zagreb ima jedini dvostruki motiv jer bi mu samo naslov donio ono što nije izborio kroz Ligu za prvaka, a to je igranje u ABA ligi.

Deseto Rozićevo doigravanje

U današnji prvi polufinalni dvoboj sa Zadrom (17.20), košarkaši Cibone ući će bez operiranog Mavre i s upitnikom ponad Gabrića, što Zadru pojačava izglede u ovoj seriji. I dok se u polufinalu Cedevite i Zagreba očekuje dominacija branitelja naslova Cedevite, obojica trenera tih sastava, i Veljko Mršić i Danijel Jusup, od cibosa i Zadrana očekuju poprilično neizvjestan polufinale.

S takvim odnosom snaga suglasan je i Cibonin kapetan Marin Rozić, kojem je ovo deseta sezona, pa tako i deseto doigravanje s istim klubom:

- U mojih deset godina Cibona nikad nije bila mlađa jer ovog trenutka među 12 igrača imamo čak šestoricu juniora i sada smo kao u nekoj vrsti čistilišta. Budimo realni, mladi igrači kod nas dobijaju priliku samo kada klub nema drugog izbora što se najbolje vidi na našem primjeru, ali i na primjeru Zadrova razigravača Lovre Bašića, momka koji ima izuzetan dar za razigravanje i dobar je šuter, ali je tjelesno nešto inferiorniji. Da Florence nije otišao i da se iskusniji Segarić nije ozlijedio, on ne bi dobio pravu priliku.

Čuda se rijetko događaju

Pitali smo kapetana, bi li osvajanje prvenstva za ovosezonsku Cibonu bilo nešto ludo, i neočekivano, poput lanjskog osvajanja naslova prvaka regionalne lige.

- Da, bilo bi to nešto u istom rangu. Bilo bi veliko čudo da mi postanemo prvaci, no lanjski rezultat Cibone nam govori da su i čuda moguća, premda su ona poprilično rijetka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije