Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potresi u Istri

Marijo Tot: Zbog Maksimira sin mi je išao na hitnu

20.05.2017.
u 09:00

Klub je okrenuo leđa treneru Mariju Totu nakon jedne od najuspješnijih sezona u kojoj se Istra napokon nije borila za ostanak.

Marijo Tot više nije trener Istre 1961, izvršni direktor kluba Michael Glover donio je odluku o prekidu suradnje s trenerom prve momčadi.

U klupskom priopćenju se navodi da je takvu odluku donio nakon ‘pažljivog promišljanja nastalih okolnosti i dugotrajnih razgovora s trenerom prve momčadi’.

Već je napustio Pulu

– Da, dobio sam otkaz nakon jedne od najuspješnijih sezona Istre u posljednjim godinama. I mislim da nema potrebe komentirati sve to – javio nam se Tot kad je već napustio Pulu i na putu za Zagreb svratio na ručak u Opatiju.

Tota su zapravo smijenili igrači koji nisu željeli da s njima putuje iz Pule u Zagreb na utakmicu s Dinamom i kao kulminacija svega dogodio se presedan, svi igrači Istre pred početak susreta ustali su i zagrljeni okrenuli leđa klupi i svom treneru.

– Tada se vidjelo kako svari stoje – kazao nam je Tot.

Da, Tota zapravo nije smijenio direktor, nego igrači. Glover je u četvrtak razgovarao s igračima i odnosi su izglađeni, a ceh je platio trener koji je tu momčad preuzeo posljednjih dana 2016. godine i mirno je, nakon dugih godina teške muke i hoda po rubu ispadanja iz lige, doveo u situaciju da puno prije kraja prvenstva klub ne strepi. Možda je Tot imao svojih grešaka, ta tko ih nema, ali groteskno je da igrači smijene trenera. I da ga ponize javno u Maksimiru okrećući mu leđa.

Takav događaj nismo nikad vidjeli.

– Vjerojatno nikad više i nećete. Pa moj 15-godišnji sin tada je završio na hitnoj, možete zamisliti kakav je emocionalni šok dijete proživjelo. No, sad je s njim sve u redu – kazao nam je Tot.

Leđa okrenuli klubu, a ne Totu

Klub je stao iza igrača, valjda se vodeći činjenicom da je lakše maknuti trenera nego cijelu momčad. I tu je pogriješio, ozbiljan klub bi nakon te scene u Maksimiru sve igrače otjerao, mogao je to učiniti bez financijske štete, raskinuti ugovore na štetu igrača koji su osramotili klub svojim ponašanjem.

Ovako, Istra će zadnje dvije utakmice odigrati pod vodstvom dosadašnjeg Totova pomoćnika Darka Raića Sudara. I onda valjda za novu sezonu potražiti novog trenera. Samo, bit će zanimljivo vidjeti koji će to trener doći u Istru kad zna da ga dečki iz svlačionice prve momčadi mogu smijeniti kad im se ne svidi kako ih vodi, kad može očekivati da i njemu okrenu leđa. U svojoj navodnoj borbi za klub ti igrači nisu okrenuli leđa Totu, već upravo klubu.

Komentara 6

HR
Hrabraja
09:53 20.05.2017.

Sramota za igrace. da bar nikada vise nigdje ne igraju. Sramota

Avatar mali322
mali322
10:45 20.05.2017.

Ma kako god, igrači to nisu smjeli napraviti treneru, njihovo je da igraju i za to su plaćeni a uprava odlučuje tko, kada i kako će trenirati te iste igrače...sramota!

DA
dado56
09:18 20.05.2017.

Mario odlican covjek i trener , problem je Istre neredovno placanje i nered u klubu ... iskreno bih volio cuti i stranu igraca ali koga briga za istru vise je prica zbog same scene da se pise

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije