Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marakana otišla u povijest:

Stadion Crvene zvezde od danas nosi ime Rajko Mitić

Marakana
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
21.12.2014.
u 17:30

Mitić se smatra za jednoga od najvećih igrača Crvene zvezde, a i prvi je igrač koji je ponio epitet 'Zvezdina zvezda'.

Beogradski nogometni stadion Marakana, na kojem domaće utakmice igra NK Crvena zvezda, od danas nosi ime po Rajku Mitiću. Takva odluka donesena je na današnjoj Skupštini kluba, a na prijedlog veterana i navijača kluba.

Mitić se smatra za jednoga od najvećih igrača Crvene zvezde, a i prvi je igrač koji je ponio epitet 'Zvezdina zvezda'. Isto tako jedan je i od osnivača kluba. Za beogradske crveno bijele Mitić je u 14 sezona odigrao 572 utakmice i postigao je 262 gola. Sa Zvezdom je osvojio pet titula prvaka bivše države i četiri nacionalna Kupa. Za izabranu vrstu Jugoslavije odigrao je 59 utakmica i postigao 32 gola.

Sudjelovao je i na OI u Londonu (1948) i Helsinkiju (1952). Na oba natjecanja osvojio je srebrnu medalju.

Preimenovanjem Marakana odlazi u povijest. Stadion je to gdje je odigrano na tisuće utakmica i gdje je igrala i reprezentacija bivše države, a igra i danas reprezentacija Srbije.

>>Kakav slom! U Zvezdinu fotelju sad se stiže iz zatvorske ćelije

Komentara 12

Avatar kravata
kravata
18:04 21.12.2014.

Sve znamo i ako nas ne zanima o Srbiji kao da smo jedna država.

Avatar puky
puky
18:33 21.12.2014.

... od danas ništa više neće biti isto ... ma zamislite vi - stadion rajko mitić ?!?! ... jedan od najvećih događaja u novijoj povijesti srbije ... poraz na kosovu polju, traktorijada poslije "Oluje" i sada ovaj rajko ... strava ...

Avatar Grobar_Baranja
Grobar_Baranja
18:43 21.12.2014.

Ovu rupu treba što pre zatrpati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije