Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Idi, zaslužio si

Mandžukić je Dinamu dao više od Bobana, Šukera i Dudua

'17.10.2009.....Zagreb...spo.....Stadion Kranjceviceva , 11. kolo T-com prva HNL, utakmica izmedu nk Zagreb - nk Dinamo Zagreb.Mario Mandzukic.Photo:Marko Prpic/Vecernji list'
'Marko Prpic/Vecernji list'
12.02.2010.
u 21:20

Mario je za plave odigrao čak 29 europskih utakmica. U nekima je uprskao, ali jedna je bila antologijska.

Ako je doista došlo vrijeme Dinamova rastanka s Mandžukićem, odahnut će pola Zagreba. Najprije njegov menadžer Ivan Cvjetković, koji je posijedio kao Ravanelli čekajući da njegova zlatna koka negdje kljucne zrno. Odahnuo bi i Zdravko Mamić, jer mu ne bi morao više plaćati gotovo milijun eura godišnje, a i živci bi mu dobili trajnu poštedu.

Ne zaboravimo ni Jurčića, koji više ne bi bio talac hirovitoga napadača, predodređenoga da bude u prvih 11, bez obzira na formu. Protiv prodaje ne bi bili ni navijači, jer Mandžo nikada nije bio njihov miljenik, a i novinarima pod jugom bi laknulo, jer nepovratno bi, nakon Bišćana, otišlo još jedno nadureno lice, još jedan "silenzio"...

Veteran s nepune 24

No, što god mislili o Mariju Mandžukiću, neke činjenice su neoborive i svrstavaju ga u red najzaslužnijih Dinamovih nogometaša novijega doba. Zbog njega je Mamić izveo čuveni striptiz, dobio pjesnički dar, ali i ponudu od 10 milijuna eura. Da je Zdravko tada bio pametniji, danas bi imao nekoliko bora manje.

Mario Mandžukić s nepune 24 godine spada u veterane Prve HNL. Upravo igra petu sezonu na hrvatskih prvoligaškim travnjacima, te treću u Dinamu, s kojim ima već dvije dvostruke krune, te značajan udio u pohodu na treću. Mandžo je za plave odigrao čak 29 europskih utakmica, od kojih je jedna bila antologijska. Ono što je Lamza 1967. godine odigrao protiv Eintrachta ili Prosinečki 1998. protiv Celtica, Mandžo je demonstrirao protiv Ajaxa u Amsterdamu prije 2,5 godine. Takve europsku utakmicu za Dinamo nikada nisu odigrali Mlinarić, Z. Kranjčar, N. Kranjčar, Boban, Šuker, Eduardo...

Poznati Mamićev spin

A to da je Mario kriv što Dinamo nije izbacio Salzburg jeftin je Mamićev spin: udri po Mandži da se manje potenciraju Jurčićeve brljotine.

Mandžukić je možda bahat, svojeglav i sirov, ali zasluge mu nitko ne može oduzeti. Na odlasku je zaslužio ovacije.

Marsonia i Zagreb također čekaju svoj dio kolača

Mandžukićevu prodaju nestrpljivo čekaju i njegovi bivši klubovi, Zagreb i Marsonia, koji će podijeliti pet posto od budućega transfera.

Mandžukić je stasao u omladinskoj školi Marsonije, u kojoj je igrao od 1996. do 2005. godine, s jednim šestomjesečnim izletom u slavonskobrodski Željezničar.

U Zagrebu je bio od 2005. do 2007. godine, a u Dinamo je prodan za 1,5 milijuna eura.

Zanimljivo, prve nogometne korake napravio je u njemačkom niželigašu Ditzingenu, kod Stuttgarta, klubu u kojem je karijeru počeo i Fredi Bobič.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar joe1
joe1
09:36 13.02.2010.

novinar se prosrao...vjerojatno i on očekuje dio Mandžukićeva trensfera.Toliko nebuloza o takvoj nogometnoj sirovini i neukusno uspoređivanje sa Bobanom,Šukerom,Eduardom.....srami se Dasoviću.

MA
Majur
09:47 13.02.2010.

hahaha cuj sporedbe.....mandzu i bobana usporedjivati je kao da usporedis recimo jazavca sa gepardom jer oba imaju cetiri noge.....

LY
Lynx
22:26 12.02.2010.

Protiv takvog Ajaxa nabrojeni igrači bi mogli igrati sami. Dasoviću jel\' Mandžo obećao burek i jogurt za afirmacijski tekst? Kako se usuđuješ uspoređivati Štefa, Žutog i Zvoneta sa ovim imbecilom???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije