Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlučivali jedanaesterci

Manchester City nakon drame protiv Liverpoola do trofeja u Liga kupu

Manchester City - Liverpool
Foto: Reuters/Pixsell
1/8
28.02.2016.
u 20:19

City je osvojio prvi trofej ove sezone. Junak je na kraju bio Wilfred Caballero, vratar Građana, koji je Redsima obranio čak tri jedanaesterca.

Manchester City osvojio je prvi trofej ove sezone nakon što je u finalu 55. izdanja engleskog Liga kupa na Wembleyju boljim izvođenjem jedanaesteraca savladao Liverpool (4:2, 1:1).

Junak je na kraju bio Wilfred Caballero, pričuvni vratar Građana, koji je Redsima obranio čak tri jedanaesterca i uskratio im deveti trofej u ovom natjecanju (12 puta igrali u finalu).

Prvo poluvrijeme proteklo je u izjednačenoj igri i gotovo bez izrazitih prilika. Ipak, City je mogao povesti u 23. minuti da je Sergio Agüero, nakon što se lijepo oslobodio dvojice čuvara, umjesto vratnice pogodio mrežu.

Utakmica se rasplamsala tek u nastavku. Već u 49. minuti poveli su nebesko-plavi. Fernandinho je pogodio gotovo iz mrtvog kuta kad je vrataru Simonu Mignoletu lopta prošla ispod ruke.

Momčad iz Manchestera potom je mogla potvrditi pobjedu. Prvo je u 60. minuti Sterling zapucao zicer s nekoliko metara, a samo minutu kasnije sudac nije dosudio jedanaesterac nakon prekršaja na Agüeru.

Sve to osvetilo se Građanima pa je Liverpool izjednačio u 83. minuti. Adam Lallana pogodio je vratnicu, a lopta se odbila do Philippea Coutinha koji je sa 10-ak metara savladao Wilfreda Caballera. 

City je i u 89. minuti mogao do pobjede, ali Mignolet je čudesno obranio udarac Yaye Tourea. Susret je potom nastavljen u produžecima.

I ponovno je momčad Manuela Pelegrinija bila na korak do pogotka, ali belgijski vratar u 104. minuti spasio je Kloppovu momčad. Zaustavio je nevjerojatnim refleksom pokušaj Agüera.

Prije izvođenja jedanaesteraca i Caballero je bio na visini zadatka. Milner je s lijeve strane ubacio za Origija, a Manchesterov vratar obranio je Nizozemčev udarac glavom.

 

Odluka je pala s bijele točke. Liverpoolovim igračima Lucasu, Coutinhu i Lallani udarce je obranio junak Caballero dok je od Cityjevih igrača tek prvi promašio, i to Fernandinho. Ključni jedanaesterac zabio je Yaya Toure.

Dejan Lovren je s momčadi stigao na Wembley, međutim Klopp je procijenio da još uvijek nije spreman za tako zahtjevnu utakmicu te je ostao na tribini.

>>Manchester United na krilima čuda od djeteta srušio i Arsenal!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije