Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VARAŽDIN Makedonija – Rusija 36:30

Maestralna Makedonija odlazi u drugi krug

22.01.2009.
u 17:29

Atmosfera kao da se igra u Skoplju. Oko 1500 makedonskih navijača ponovno je priredilo nezaboravan ugođaj. Glasno navijanje i žuto-crvena koreografija nosilo je njihove igrače u najvažnijoj makedonskoj utakmici na ovom Svjetskom prvenstvu.

 Samo je pobjeda Makedoncima nosila plasman u drugi krug natjecanja i put u Zadar. S druge strane Rusima je bio dovoljan i neriješeni rezultat.

No, protiv euforične makedonske igre, posebno u drugom dijelu utakmice, nisu imali rješenje. Igračima izbornika Ile Temelkovskog sve je polazilo od ruke. Glavnu riječ u makedonskoj igri držao je njihov uvjerljivo najbolji igrač. Kiril Lazarov svu je odgovornost preuzeo na sebe.

I kada su mu Rusi izlazi u blok i onemogućili udarce, bez većih je problema pronalazio slobodne suigrače. Takvom igrom osim što je postigao 13 golova omogućio je još dvojici igrača da se proslave. Naumce Mojsovski ih je postigao devet, a desno krilo Vladimir Temelkov pet, sve u trenucima kada se lomio susret. Tome treba pridodati raspoloženog Borka Rsitovskog na vratima, koji je sakupio velikih 14 obrana.  
 
Rusima nije pomogao niti odmoreni Konstantin Igropulo, kojeg je izbornik Čigarev odmarao dan ranije u susretu protiv Alžira. Samo zahvaljujući Igropulu, Rusi nisu otišli u minus veći od pet golova. Barem ne do 49. minuti, kada je prvi put semafor pokazivao makedonsku prednost od 29:23.

Konačnom pobjedom od 36:30, sve ono što su propustili dan ranije protiv Njemačke, Makedoncima se vratilo na najljepši mogući način. Maestralnom igrom i pobjedom čekirali su kartu za Zadar. Baš kao i najmanje 2000 njihovih navijača. Potpuno zasluženo, posebno nakon svega što im se događalo u prijašnjim utakmicama. U Makedoniji se posljednjih dana ionako priča samo o rukometu.

- Vjerovao sam da možemo do pobjede. Mi smo mala Makedonija koja protiv nikoga na ovom prvenstvu nije bila inferiorna. Sve ono što nam se dogodilo protiv Njemačke probudilo je u nama još veću želju za uspjehom. Bojao sam se jedino umora. Idemo u Zadar po nove pobjede i iznenađenje – rekao je odmah nakon utakmice Kiril Lazarov.
   
MAKEDONIJA – RUSIJA

MAKEDONIJA: Ristovski (13+1), Angelov, Stoilov 1, Alushovski 3, K. Lazarov 13 (5), Mitkov, Temelkov 5, Mirkulovski 2, Markovski, Mojsovski 9, Dimovski 1, F. Lazarov, Makalovski, Gjorgonovski 2. Izbornik: Ile Temelkovski.

RUSIJA: Grams (6+1), Kostigov (6), Filipov 1 (1), Revin, Černoivanov 3, Atman, Rastvorcev 1, Kamanjin, R. Ivanov, Aslanian 1, Čipurin 2, Dibirov 8, Igropulo 13 (7), V. Ivanov 1. Izbornik: Nikolaj Čigarev.

Sedmerci: Makedonija 5/6, Rusija 8/9

Isključenja: Makedonija 20 minuta, Rusija 14 minuta

Igrač utakmice: Kiril Lazarov

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije