Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga prvaka

Losert želi igrati peti put u karijeri u finalu, osam Hrvata u završnici

'cupic'
''
02.05.2013.
u 07:50

HSV – Hladan tuš na domaćem parketu – poraz od Lübbeckea (26:31), uništilo ih 18 obrana Nikole Blažička

U kölnskom Muzeju sporta danas će se u 11.30 sati održati ždrijeb polufinala rukometne Lige prvaka. U bubnju su Barcelona, Kiel, Kielce i Hamburg. Lanjski naslov brani njemački Kiel.

– Prvi smo put na završnom turniru. Zaista je svejedno koga ćemo danas izvući jer su sve momčadi sposobne osvojiti naslov prvaka. Možda su u maloj prednosti Barcelona i Kiel koji trenutačno imaju najbolje igrače, s velikim iskustvom igranja na završnom turniru ili u finalima – rekao je Venio Losert, vratar poljskog Kielcea.

HSV najbolji ždrijeb

U poljskoj momčadi igraju čak petorica hrvatskih reprezentativaca. Uz Loserta, tu su još Manuel Šrlek, Ivan Čupić, Denis Buntić i Željko Musa. Pored njih, u dresu Hamburga igrat će još trojica – Igor Vori, Blaženko Lacković i Domagoj Duvnjak. Ni jedan od njih nikada nije osvojio Ligu prvaka. Najviše finala odigrao je Venio Losert – četiri, ali je sva četiri izgubio.

– Igrao sam u finalu 2007. za Flensburg, nadam se da će ove godine biti drugo. Tko zna, možda mi se sada posreći – rekao je Blaženko Lacković.

Hamburg je možda najbolji ždrijeb za preostale tri momčadi. Čini se da su nakon napornih utakmica protiv Flensburga (igrali su četiri puta u travnju) malo pali u formi. Dokaz tome je i poraz u 29. kolu njemačkog prvenstva. Izgubili su na svom parketu od Lübbeckea (26:31). Duvnjak je postigao pet, Vori jedan, a Lacković ni jedan pogodak. Za goste je briljirao naš vratar Nikola Blažičko s 18 obrana, a Drago Vuković postigao je pet pogodaka.

– Nemamo vremena za odmor. Nadam se da ćemo se do 1. lipnja vratiti u formu – rekao je Igor Vori, kružni napadač Hamburga.

Barcelona je deset puta igrala u finalu Kupa prvaka ili Lige prvaka. Ima sedam naslova. Kiel je u finalu igrao sedam puta i ima tri naslova.

Šarić adut Barcelone

– Nemam ništa protiv da opet igramo s Kielom u finalu, kao 2010. godine, ali ovaj put mi ćemo pobijediti – istaknuo je Danijel Šarić, vratar Barcelone, jedan od najzaslužnijih što je Barcelona u četvrtfinalu izbacila madridski Atletico.

– Želim iz Kiela otići sa još jednim naslovom europskog prvaka – rekao je je Momir Ilić, koji će sljedeće četiri sezone igrati u Veszpremu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije