Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mateov menadžer:

'Nema šanse da Liverpool i Inter pregovaraju bez Kovačića i mene'

Mateo Kovačić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
29.03.2015.
u 09:00

Skauti s Anfielda trebali su biti u Maksimiru, ali Kovačić zbog ozljede nije igrao.

Bombe iz Engleske svakodnevne su, mediji "udaraju" sa svih strana o raznim transferima. Kad je o našim nogometašima riječ, sad su aktualni prelazak Marija Mandžukića u Manchester City i Matea Kovačića u Liverpool.

Svaki dan demantiji

Naravno da nijedan klub i nijedan igrač neće potvrditi da postoje nekakvi kontakti i da osim dima tu ima i nekakve vatrice. U ovom trenutku ne znamo koliko su ozbiljne priče o odlasku Mandžukića u City, ali nešto se ozbljno kuha oko Matea Kovačića.

Doduše, od kada smo ispratili 2014. godinu, mladog veznjaka Intera i naše reprezentacije mediji su već selili u Barcelonu, Arsenal, Real.... I svaki put je to demantirao njegov zastupnik Nikky Vuksan. Sad, nakon ponude Liverpola od 30 milijuna eura (ITV tvrdi da je to gotova stvar), Vuksan tvrdi isto:

– Ma ništa od toga, pa Mateo je u siječnju produljio ugovor s Interom.

No, možda se nešto radi iza plota, možda klubovi međusobno pregovaraju.

– Bez Mateova i mog znanja, nema šanse! Ktomu, riječ je o klubu u kojem imam svog igrača (Lovren u Liverpoolu, nap. a). I engleski i talijanski mediji svaki tjedan nađu novi klub u koji sele Matea, a on ostaje. Da se nešto i događa, to bi mediji posljednji doznali – kaže Vuksan te dodaje da klubovi ne žele demantirati takve glasine jer bi se onda po cijele dane trebali baviti demantijima.

I neki ljudi bliski Kovačiću tvrde da se zasad nešto slično neće dogoditi:

– Inter mu je produžio i znatno poboljšao ugovor, sad ima godišnju plaću četiri milijuna eura. Zar bi to radili da Matea ne smatraju igračem na kojeg se mogu osloniti. To valjda jedini ne vidi Mancini koji ga ne koristi koliko bi trebao. Ma, ti treneri nemaju pojma! Pa Inter je već odbio ponude svih europskih velikana više i od 30 milijuna eura.

Gazzetta dello Sport nagovijestila je želju Liverpoola, navodnu ponudu od 30 milijuna eura i napisala:

"I Inter i Kovačić kažu da od toga neće biti ništa i istina je da Inter i Mateo žele dalje zajedno, zato su i produljili ugovor do 2019., ali nikad se ne zna. Dođe li ponuda koja se ne može odbiti, a to je između 35 i 40 milijuna eura, sve je moguće.".

Na ljeto će Mancini navodno presložiti svoje kockice u svlačionici, riješiti se viška igrača i slagati novu momčad u kojoj vidi i Kovačića. Samo, bude li Kova i dalje imao isti status toplo - hladno, možda i on posluša savjete koje mu je nedavno dao Kruno Jurčić:

Kovačić nije tip vođe

– Bilo bi mu najbolje da ode, jer je Inter jako nesređena momčad, a Kovačić nije vođa momčadi kakvog bi oni htjeli.

Priča o Liverpoolu ipak nije samo nabacivanje ideje i punjenje medijskih stupaca u Engleskoj i Italiji. Liverpool ostaje bez Stevena Gerrarda koji na kraju sezone odlazi u SAD i na Anfieldu Kovačića vide kao njegova nasljednika. Bila bi to Kovačiću velika čast, nadajmo se da bi se snašao u čvrstoj engleskoj ligi.

Podsjetimo, Kovačić je zadnjeg dana siječnja 2013. prešao iz Dinama u Inter uz odštetu od 11 milijuna eura. Plavima idu još dva milijuna eura bonusa zbog njegovih nastupa za Inter, ali je i ostao bez dva milijuna jer se Inter nije plasirao u Ligu prvaka.

>>Mateo Kovačić odlazi kod Dejana Lovrena za 30 milijuna eura?!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije