Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliko pojačanje

Leino: Nisam zabio godinu i pol, ali u Zagrebu ću opet dokazati da sam igračina

16.10.2014., Zagreb - Novi hokejas KHL Medvescak, Ville Leino.  Photo: Daniel Kasap/PIXSELL
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
17.10.2014.
u 14:45

Gojanović: Bio mi je dosta jedan trening da vidim kakav je Leino majstor s pakom. Nije mi jasno što je Fox učinio da ga uvjeri da dođe k nama

Samo jedan odgledan trening dovoljan je da se vidi kakvog je igrača dobio Medveščak u Fincu Villeu Leinu (31). Vjerojatno je Leino najbolji tehničar u Medveščaku otkad je KHL-a, fascinira kako barata s pakom. A sigurno je najskuplji hokejaš koji je igrao u Medveščaku jer s Buffalom je imao ugovor vrijedan 27 milijuna dolara. Mnogi se pitaju što je takvog sjajnog igrača dovelo u Zagreb, pogotovo jer je u Ledenu stigao direktno nakon šest sezona u NHL-u.

– Čuo sam samo pozitivne stvari o klubu i momčadi, razgovarao sam i sa sunarodnjakom Pikkarainenom koji je bio ovdje lani, a trener Shedden bio je posljednji koji me uvjerio da trebam doći ovamo – rekao je Leino i dodao:

– Ovo je novi start za mene, drugačija liga, atmosfera, ali uvjeren sam da će biti jako zabavno.

Ući ćemo u doigravanje

S novom momčadi odradio je tri treninga te kaže:

– Imamo puno vještih igrača, s nekima sam već igrao. Momčad je jaka, mislim da imamo dobre šanse za ulazak u doigravanje. Ja sam došao pomoći u tome.

Trener Shedden za Leina je rekao da je igrač odluke.

– Neću se sam hvaliti, ali vjerujem da itekako mogu pomoći. Tip sam igrača koji je vješt na ledu, a kako su ovdje veći tereni i nema toliko fizičkog kontakta, vjerujem da ću svoju vještinu moći dobro iskoristiti.

Leino je u karijeri igrao i za finsku reprezentaciju, a za najbolji trenutak karijere izdvojio je razdoblje u Philadelphiji.

– Sezona kada sam s Philadelphijom igrao finale Stanleyeva kupa najbolje je što sam doživio. Tada sam igrao najbolji hokej, briljirao sam u tom doigravanju.

A najgori trenutak?

– Sve vrijeme u Buffalu. Bilo je baš razočaravajuće, ne samo za mene nego i cijeli klub. Teško je igrati kad nemaš dobru momčad, to je bilo teško vrijeme.

U Buffalu je Leino bio od 2011., a najgora mu je bila prošla sezona kada u 58 utakmica nije uspio zabiti.

Čeka 565 dana

Finac tako na gol u natjecateljskoj utakmici čeka već 565 dana. Zabio je tada dvaput Ovječkinovim Washington Capitalsima.

– U NHL-u je teško zabijati kada igraš u trećoj-četvrtoj navali i dobivaš minutažu na kapaljku. Ali nisam zabrinut, imam povjerenja u svoj hokej. Za Boston Bruinse u predsezoni sam zabio u dvije utakmice, dakle OK sam. Ovdje ću igrati u prvoj liniji pa ću i zabijati.

Koliki je izazov igrati KHL nakon šest sezona NHL-a?

– Malo je drukčiji stil igre u KHL-u, više je vremena za igru i dodavanja i vjerujem da će mi to odgovarati. Ne smeta mi ni što ćemo puno putovati po Rusiji.

Iako je Finac, Leina najviše fascinira ruski hokej.

– Uvijek sam volio Ruse, imao sam sreće pa sam sezonu i pol igrao s Pavelom Dacjukom u Detroitu. Obožavao sam i Fedorova, Mogilnog, Kovaljeva, na njima sam odrastao. Od finskih mi je pak igrača najdraži Teemu Selänne, on je uzor svim Fincima – zaključio je Leino.

>>Novi igrač Medveščaka pao na dopingu pa suspendirao sam sebe

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije