Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Australian Open

Kyrgiosova posveta Kobeu, a potom eliminacija od Nadala

27.01.2020.
u 21:09

Dan u Melbourneu bio je nabijen emocijama u povodu smrti Kobea Bryanta. Nick Kyrgios odjenuo je njegov dres LA Lakersa s brojem 8, a Rafael Nadal govorio je o legendarnom košarkašu nakon pobjede nad Australcem

Prvi tenisač svijeta Španjolac Rafael Nadal rastužio je Australce eliminiravši u osmini finala njihova mezimca Nicka Kyrgiosa nakon 3 sata i 38 minuta iscrpljujuće borbe sa 6:3, 3:6, 7:6 (6), 7:6 (4).

Nadal u Melbourneu lovi Federerov rekord od 20 Grand Slam naslova, a suparnik u četvrtfinalu bit će mu Austrijanac Dominik Thiem. Rafa je samo jednom osvojio Australian Open (2009.), a potom je još četiri puta igrao u finalu, posljednji put prošle godine protiv Đokovića. Nadal s Thiemom ima pozitivan omjer u međusobnim susretima 9:4.

>> Galerija: Ovako izgledaju naslovnice svjetskih novina nakon tragične smrti Kobea Bryanta

1/7

Dominic Thiem lako se obračunao s Francuzom Gaelom Monfilsom 6:2, 6:4, 6:4, a nakon završetka tog meča priopćio je da prekida suradnju s trenerom Thomasom Musterom. Dvojica Austrijanaca surađivala su samo nekoliko tjedana

Inače, dan u Melbourneu bio je nabijen emocijama u povodu smrti Kobea Bryanta. Nick Kyrgios odjenuo je njegov dres LA Lakersa s brojem 8, a Rafael Nadal govorio je o legendarnom košarkašu nakon pobjede nad Australcem.

Jako sam tužan

– Probudio sam se s užasnom viješću, jako sam tužan. Kobe je bio jedan od najboljih sportaša u povijesti, tako da zaslužuje veliki pljesak. Nisam provodio mnogo vremena s njim, ali sam ga upoznao. Moj bliski prijatelj Pau Gasol igrao je s njim dugo. Gasol mi je uvijek govorio da je Kobe veliki radnik, da uvijek želi više. Bio je inspiracija mnogima, djeci... Ovo je jedan od onih dana koji želite brzo zaboraviti. Kobe Bryant bit će u našim srcima do kraja života.

I Novak Đoković osvrnuo se na tragičnu nesreću u Kaliforniji.

“Iskreno tugujem. Kobe mi je bio veliki mentor i prijatelj. Ti i tvoja kći zauvijek ćete živjeti u našim srcima. Ne postoje riječi kojima bih opisao svoju sućut obitelji Bryant i svim obiteljima koje pate zbog te tragedije. Počivaj u miru, prijatelju”, objavio je srpski tenisač.

Od Kobea se emotivnim pismom oprostila i treća tenisačica svijeta, Japanka Naomi Osaka. Istaknula je da je Bryant bio uz nju nakon teških poraza.

“Hej, ne znam što da radim i zbog toga ti pišem ovo pismo. Hvala ti što si bio ti. Hvala ti što si inspirirao ljude širom svijeta, nemaš pojma koliko si srca dotaknuo. Hvala ti što si bio tako skroman i što nikada nisi glumio veličinu kakva zaista jesi. Hvala ti za brigu nakon mojih teških poraza. Hvala za poruke u kojima me pitaš kako sam. Hvala za sve što si me naučio u kratkom vremenu. Jako sam sretna što sam te poznavala. Hvala ti što si postojao. Uvijek ćeš biti moj veliki brat, mentor i inspiracija. Volim te”, napisala je Osaka.

Wawrinka na Zvereva

Četvrtfinale Melbournea donijet će i sudar švicarskoga razarača Stanislasa Wawrinke i mladoga Nijemca Alexandera Zvereva. Švicarac, pobjednik Melbournea iz 2014. godine, nadigrao je Rusa Medvjedeva u drami od pet setova sa 6:2, 2:6, 4:6, 7:6 (2), 6:2, dok je njemački tenisač svladao Rusa Rubljova sa 6:4, 6:4, 6:4. Zverevu će tvo biti prvi četvrtfinale u Melbourneu.

Međugorac Ivan Dodig (35), posljednji preostali hrvatski predstavnik na Australian Openu, u paru s 34-godišnjim Slovakom Filipom Polašekom ušao je u četvrtfinale eliminiravši najbolji par svih vremena, 39-godišnju američku braću Bryan sa 6:3, 6:4.

Bio je to posljednji meč braće Bryan na Australian Openu, na kojemu su šest puta osvajali pobjednički trofej.

Ukupno su Mike i Bob zajedno osvojili 16 Grand Slam turnira. Jedan od najboljih igrača u paru na svijetu Ivan Dodig nikada nije igrao u finalu Australian Opena, a osvojio je samo jedan Grand Slam turnir, 2015. godine Roland Garros.

Bez plasmana u četvrtfinale ostali su 32-godišnji Šibenčanin Franko Škugor i Amerikanac Austin Krajicek nakon što su ih u 3. kolu nadigrali Meksikanac Santiago Gonzalez i Britanac Ken 
Skupski.

Komentara 1

AS
aspiranto1950
22:04 27.01.2020.

Ovaj čovjek je uvijek pljuvan u medijima jer nije slatkorječiv i ne trudi se dopasti svima, ali je u srcu ljudina i iskren i više ga cijenim od većine "pristojnih".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije