Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVRŠNICE TURNIRA

Kyrgios i Medvjedev za trofej, Schwartzman osvojio Los Cabos

Nick Kyrgios
Foto: Reuters/Pixsell
04.08.2019.
u 11:02

Medvjedev će igrati osmo finale u karijeri, a četvrto u ovoj sezoni, u kojem će pokušati doći do svog petog naslova. Kyrgios je izborio nastup u devetom finalu, a drugom u 2019. godini, u kojem će tražiti put prema šestom trofeju u karijeri.

Australski tenisač Nick Kyrgios i Rus Danil Medvjedev borit će se za pobjednički trofej na ATP turniru serije 500 u Washingtonu, gdje je Australac u polufinalu spasio meč-loptu u trijumfu 6-4, 3-6, 7-6 (7) protiv Grka Stefanosa Tsitsipasa, dok je četvrtfinalni pobjednik nad Marinom Čilićem za samo 56 minuta svladao Nijemca Petera Gojowczyka sa 6-2,6-2. 

Medvjedev će igrati osmo finale u karijeri, a četvrto u ovoj sezoni, u kojem će pokušati doći do svog petog naslova. Kyrgios je izborio nastup u devetom finalu, a drugom u 2019. godini, u kojem će tražiti put prema šestom trofeju u karijeri.

U jedinom dosadašnjem međusobnom dvoboju odigranom ove godine na rimskom Mastersu 24-godišnji Australac je na zemljanoj podlozi svladao 23-godišnjeg Rusa u tri seta (6-3, 3-6, 6-3).

ATP Washington - polufinale

Nick Kyrgios (Aus) - Stefanos Tsitsipas (Grč/1) 6-4, 3-6, 7-6 (7)

Danil Medvjedev (Rus/3) - Peter Gojowczyk (Njem) 6-2, 6-2

ATP Los Cabos: Schwartzman osvojio treći naslov u karijeri

Argentinski tenisač Diego Schwartzman osvojio je treći naslov u karijeri, a prvi na tvrdoj podlozi, pobijedivši u finalu ATP turnira u meksičkom Los Cabosu Amerikanca Taylora Fritza sa 7-6 (6), 6-3.

Za 26-godišnjeg Argentinca ovo je prvi naslov u 2019. godini, a do njega je stigao u svom šestom finalu. Fritz je imao priliku u prvom setu, u kojem je imao 'break' prednosti (3-1), a kod vodstva 6-5 propustio je tri set-lopte na servis Schwartzmana.

Za 21-godišnjeg Fritza ovo je bilo četvrto finale u karijeri, nakon kojeg je ostao na jedinom naslovu osvojenom ove godine na travnatoj podlozi u Eastbourneu.

Scchwartzman je prije trijumfa u Los Cabosu naslove osvajao samo na zemljanoj podlozi, 2016. u Istanbulu i 2018. u Rio de Janeiru. Uz trofej i 250 bodova, Svhwartzman je u Los Cabosu zaradio 131.430 američkih dolara, dok je Fritzu pripalo 150 bodova i 71.065 dolara.

Argentinac će na novoj ATP ljestvici biti na 23. mjestu, a Fritz će osvanuti na 25. mjestu, što mu je najbolji renking u karijeri.

ATP Los Cabos - finale

Diego Schwartzman (Arg/3) - Taylor Fritz (SAD/5) 7-6 (6), 6-3

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije