Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kristina Tomić

Svi me se boje jer misle da sam izbacila Luciju

te-kvon-do
Foto: Jozo Lovrić
1/5
26.06.2017.
u 08:27

Ja sam te-kvon-do počela trenirati tek s 13 godina, a to je doba kada mnogi već imaju crni pojas. A roditelji su mislili da mi je te-kvon-do samo hir...

Nakon što je neko vrijeme živjela u sjedni trostruke europske prvakinje Lucije Zaninović, 22-godišnja Zagrepčanka Kristina Tomić izborila je medalju već na svom prvom Svjetskom prvenstvu. Štoviše, na tekvondaškom SP-u u korejskom gradiću Muju, Kristina je briljirala u tri borbe i s bodovnom razlikom 44:11 izborila današnji polufinale. Nanizala je Austrijanku Stingl (18:0), Kubanku Aguirre (15:7), a svojom fantastičnom prednjom nogom dominirala je i protiv Meksikanke Manjarez (11:4).

– Ne mogu vam opisati koliko sam sretna. Ovo mi je jedan od najljepših trenutaka u cijelom životu, ovo je ono za što sam trenirala svih ovih devet godina. Zapravo, ja sam u te-kvon-do ušla dosta kasno, s 13 godina, kada neki već imaju crni pojas, no sve sam to nadoknadila.

U vezi s uspješnim sportašem

Kada je, nakon šest godina treniranja rukometa, odabrala borilački sport, nisu svi u obitelji bili sretni zbog te njezine odluke.

– Moji nisu mislili da će to s te-kvon-doom ikada postati ovako ozbiljno, nego da je to samo još jedna faza u životu djeteta koje mijenja sportove. No, kada su vidjeli da nije tako, znalo se dogoditi da mi kažu, kada se vratim ozlijeđena s treninga, što mi to treba ili da se brinu oko toga hoće li me netko polomiti.

No, sada u obitelji ima svoje najveće navijače. Mama Draženka, tata Marko, sestra Irena i brat Ivan jučer su likovali.

– Sestra studira medicinu, brat je bivši vaterpolist, a roditelji vode fotokopirnicu kod mojeg fakulteta koja se zove “Desetka”.

Kristina je jučer vodila borbu za desetku, a nadamo se da će joj ovaj uspjeh biti od koristi i na fakultetu. A ona studira pedagogiju i talijanistiku pa joj doista nije lako sve to uskladiti sa sportom.

– Na drugoj sam godini talijanskog i trećoj pedagogije na Filozofskom fakultetu i imam priličnu gužvu u dnevnom rasporedu. Treniram ujutro prije faksa i navečer poslije faksa.

Je li ova medalja poticaj da ustraje na oba kolosijeka?

– Ovo je poticaj da odustanem od faksa. Šalim se. A sada će biti lakše ići na treninge jer ova je medalja potvrda da se sve isplatilo.

Ovo će biti poticaj i njezinu dečku da ustraje u čekanju na te rijetke zajedničke trenutke. Nije nam htjela o tome reći ništa više osim da je sportaš i da je uspješniji od nje. No, je li tome doista tako, znat ćemo danas, nakon Kristinina nastupa u polufinalu SP-a.

A ondje ju čeka 19-godišnja Srpkinja, Vanja Stanković, aktualna prvakinja Europe do 21 godinu. No, Kristina u tu borbu ulazi kao favoritkinja jer je u oba dosadašnja međusobna susreta upravo ona slavila. I to s uvjerljivom bodovnom razlikom.

Neću podcijeniti suparnicu

– Na račun toga netko bi mogao pomisliti da me čeka lak posao, no ja ne želim tako razmišljati. Uostalom, već mi se dvaput obilo o glavu to što sam podcijenila protivnice. Ovaj put ću izaći maksimalno fokusirana.

No, može li joj se dogoditi da se zadovolji broncom, koja je već najveći uspjeh njezine karijere?

– Ja se nadam da nisam taj tip. Želim više od bronce koju sam osigurala. Uostalom, nikad još nisam osvojila ovako veliku medalju. Lani sam na Europskom prvenstvu izgubila u borbi za medalju od kasnije prvakinje Tijane Bogdanović.

A Tijana je nakon toga, u polufinalu, pobijedila Luciju Zaninović čija je Kristina postala legitimna nasljednica.

– Pored Lucije je trebalo strpljivo čekati svoju priliku. Premda sam ja od nje izgubila sva tri susreta, glavni trener reprezentacije Toni Tomas kazao mi je da je dobro što svi sada misle da sam ja Luciju izbacila iz reprezentacije. Kaže Toni da me se zbog toga svi u početku pribojavaju, što je super.     

Komentara 1

ST
starsandstripes
09:08 26.06.2017.

sport se zove taekwondo a ne te-kvon-do . bilo bi lijepo da novinar koji to pise zna bar ime sporta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije