Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prva medalja

Kristinu očekuje Srpkinja: Ovo je jedan od najljepših dana u životu

Tekvondo - Južna Koreja
Foto: Jozo Lovrić
1/5
25.06.2017.
u 11:07

Prva je to medalja s velikih natjecanja i za Kristinu koja je dosad imala peh da je nastupala u kategoriji trostruke prvakinje Europe Lucije Zaninović.

Kristina Tomić, 22-godišnja Zagrepčanka, izborila se za prvu, nadamo se ne i jedinu, medalju na Svjetskom prvenstvu u te-kvon-dou što je u subotu započelo u južnokorejskom gradiću Muju. Prva je to medalja s velikih natjecanja i za Kristinu koja je dosad imala peh da je nastupala u kategoriji trostruke prvakinje Europe Lucije Zaninović.

Do odličja Kristina je stigla uz fantastičnu bodovnu razliku 44:11. Austrijanku Jennifer Stingl pobijedila je s 18:0, trećeplasiranu sa SP-a 2013. Kubanku Yaniu Aguirre nadvisila je sa 15:7, a svojom fantastičnom prednjom nogom dominirala je i protiv Meksikanke Itzel Manjarez (11:4).

- Presretna sam. Ovo mi je jedan od najljepših dana u životu i za sada sam izvan sebe. Iskreno, nisam još niti svjesna što se događa, a još nije niti gotovo. Vjerovala sam da se i ovakvo što meni može dogoditi, a u to sam više počela vjerovati kada sam vidjela da su Kineskinja i Korejka na drugoj strani ždrijeba.

U polufinalu (u ponedjeljak), raspoložena Kristina namjerit će se na 19-godišnju Srpkinju Vanju Stanković, aktualnu europsku prvakinju do 21 godine. U drugom polufinalu borit će se Kineskinja Wenren i Tajlanđanka Wongpattanakit.

Foto: Jozo Lovrić

S obzirom da Kristina s Vanjom ima 2-0, to ju automatski čini favoritkinjom u ovoj borbi.

- Već mi se dvaput obilo o glavu to da sam podcijenila protivnicu pa ovaj puta toga sigurno neće biti. Neću se osvrtati na međusobne susrete, na to što sam ju bodovno uvjerljivo pobjeđivala.

Kristina je studentica pedagogije i talijanistike, a članica je zagrebačkog Te-kvon-do kluba Osvit u kojem je u medaljašicu sa svjetskog prvenstva stasala uz trenera Dinka Koštića.

Drugog dana SP-a nastupio je i Toni Kanaet (74 kg), no on je zapeo u drugom kolu protiv Tajpežanina Yanga (7:16). Kao europski doprvak, Kanaet je bio naša ponajveća muška uzdanica, no u ovaj je dvoboj taktički odradio ispod svoje razine.

- Protivnik mi je bio potpuno nepoznat i svojom prednjom nogom nisam mu mogao nametnuti svoj ritam. Tajpežanin je zatvoren tip borca, čekao je moje pogreške, a ja sam par puta popustio i to me koštalo. Na kraju sam u trećoj rundi ostao i bez snage jer taj njegov ritam nisam mogao izdržati.

Odmah nakon ispadanja, Toni je počeo razmišljati od sljedećem Svjetskom prvenstvu koje će se održati 2019. u Manchesteru.

- Sretna okolnost što se ove godine za plasman na Olimpijske igre u Tokiju računa samo 25 posto bodova pa ovo moje ispadanje u trećem kolu nije smak svijeta. Već sljedeće će godine to biti 50 posto bodova, pa potom 75 posto bodova tako da će sljedeće svjetsko prvenstvo, u kontekstu plasmana na Olimpijske igre, biti puno važnije od ovoga - kazao je Kanaet.

U ponedjeljak, trećeg dana Prvenstva, u borilište izlazi 19-godišnja Matea Jelić, bivša juniorska svjetska prvakinja, jedna od djevojaka iz novog naraštaja hrvatskog te-kvon-doa od koje se u godinama koje dolazi puno očekuje.

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije