Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Donio odluku

Hrgović: Krećem s profi boksom, prva borba bit će u rujnu

Filip Hrgović
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
24.06.2017.
u 16:40

– Moj novi menadžer bit će Karim Bouzidi, a ovog je trenutka 90 posto izgleda da će mi promotor biti Sauerland.

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović svoju će profesionalnu karijeru započeti u rujnu kada bi, negdje u Njemačkoj, trebao imati svoju prvu profi borbu.

Premda još nije sve definirano, Hrgović nam je ipak iznio neke detalje iz svoje buduće profesionalne priče u kojoj bi značajnu ulogu trebao imati njemački promotor Sauerland, čovjek koji je Željka Mavrovića doveo do borbe za svjetski naslov.

Ne želim borbe s kantama

– Moj novi menadžer bit će Karim Bouzidi, a ovog je trenutka 90 posto izgleda da će mi promotor biti Sauerland. Bouzidi je do prošle godine bio izvršni direktor Svjetskog boksačkog saveza, a prije toga glavni menadžer Paris Uniteda, sastava koji je osvojio Svjetsku ligu. Sauerland je pak jedan od najpoznatijih europskih boksačkih promotora i to je ekipa o kojoj će dosta ovisiti moja profesionalna karijera.

Naravno, ovisit će i o tome koliko će Filip biti dobar u ringu.

– Moje je da što bolje treniram i boksam, a njihovo je sve ostalo. Na njima je strategija razvoja moje karijere. Oni mi moraju pametno birati protivnike, ne smiju me gurnuti u vatru prebrzo, ali ni presporo.

Vremena su se promijenila pa sada vrsni borci sve ranije dobivaju priliku boriti se za naslov. Što bi Filip trebao učiniti da već u 16. borbi dobije priliku boriti se za svjetski pojas kao što je to bio slučaj s Anthonyjem Joshuom?

– Bit će važno s kakvim ću se protivnicima tući, a zbog televizije će biti i bitno kako ću te borbe završavati. A tu opet na scenu stupaju menadžer i promotor jer oni moraju raditi na mojoj popularnosti, oni od mene moraju napraviti zvijezdu. Nisam za opciju da se borim s 15-20 “kanti” jer ne bih htio dugo čekati jače mečeve, ispočetka moram imati nešto lakše protivnike da se uđem u štos u profesionalnom boksu. Idealan je bio Joshuin put. Za razliku od Wildera koji je to učinio u 33. borbi, nakon velikog broja kanti za nabijanje skora.

S obzirom na to da se posljednji put borio u kolovozu, na OI Riju iz kojeg se vratio s broncom, je li u tom međuprostoru Filip imao više praznog hoda no što je planirao?

– Meni je trebala pauza, ali ne ovolika pa mogu reći da par mjeseci kaskam. No dogodilo se to zbog spleta okolnosti o kojem ću pričati kada potpišem ugovor s promotorom. Neće mene ta pauza unazaditi, jer tek mi je 25 godina, no istina je da bi bilo bolje da sam, recimo, već odradio jedan meč.

S obzirom na to da je među profesionalcima, pogotovo među teškašima, puno boraca u četvrtom desetljeću, Filip će u tom društvu biti među najmlađima.

Nisam imao ni fizioterapeuta

– S obzirom na to da sam do sada radio u minimalnim uvjetima i nešto postigao zahvaljujući svojim predispozicijama, ja zapravo tek sada krećem. Jer, dosad nisam imao ni fizioterapeuta ni kondicijskog trenera, a kada se sve posloži, vjerujem da u profesionalnom boksu mogu trajati barem 10 godina.

S obzirom na to da je nekoliko sezona nastupao u Svjetskoj ligi, gdje se borio na pet rundi, Filip će preskočiti one početne borbe od četiri runde.

– Boksao sam ja s 19 godina i sedam rundi pa vjerujem da će prva profi borba biti zakazana u šest rundi i da ću do kraja godine imati još jednu. Plan je da imam godišnje pet mečeva i da za tri-četiri godine dođem u priliku boriti se za svjetski naslov. 

Komentara 2

ST
stomugromova
18:57 24.06.2017.

Dobro je da se riješio Pjetraja jer sa njim nije napredovao koliko je trebao,obzirom da je bio juniorski prvak svijeta. Filip je trebao biti glavni favorit za tron na OI i SP,ali se pokazalo da nije dovoljno spreman.Mislim da mu fali eksplozivne snage i brzine za još jače udarce.Vrhunski trener će to izvući iz njega,posebno ekipa koja ima iskustva na najvišoj profi razini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije