Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomažu Dalmacijavinu

Košarkaši Splita u ABA ligu ulaze s Pipijem na prsima

Vujčić pipi
Ozren Maršić
25.09.2012.
u 11:40

Split još ne zna u kakvom će sastavu istrčati protiv Crvene zvezde. Klub je i dalje blokiran, bivši igrač Mario Filipović zatražio je zaštitu ugovora

U subotu kreće veliki Splitov povratak u ABA ligu. Na Gripe stiže Crvena zvezda, košarka se vraća  širokim plućima, utakmica je velika, ali... Uvijek ima taj "ali". Split još ne zna u kakvom će sastavu istrčati protiv Crvene zvezde. Klub je i dalje blokiran, bivši igrač Mario Filipović zatražio je zaštitu ugovora i zbog toga Split ne može registrirati nove igrače, a još je neizvjesno i što će biti s Darijem Šarićem.

– Spremamo se za prvu utakmicu ABA lige, stiže Zvezda, to je dugoočekivana utakmica. I dalje smo u istim problemima, ne znamo s kojom ćemo momčadi igrati, tek ćemo u četvrtak znati hoćemo li registrirati nove igrače, što će biti sa Šarićem. Vjerujem da ćemo igrati. Filipović je zatražio zaštitu ugovora, zvali smo ga nekoliko puta, javno sam ga zamolio, nije maknuo tu zaštitu, čekat ćemo do četvrtka, ne znamo koje su njegove namjere. Postoji mogućnosti da sve bude u redu ako do četvrtka nabavimo 20 milijuna kuna, ali tu smo malo zapeli. U ovom trenutku Filipović je sve, i vlasnik i direktor, oni vole reći da su akademska obitelj, razumiju situaciju, znaju da se ne može platiti s blokiranog računa. Ma, sve o Filipoviću zahtijeva posebnu tiskovnu konferenciju, ali nadam se da do nje neće doći. Kada bismo ga isplatili, napravili bismo kazneno djelo – kazao je sportski direktor Splita Nikola Vujčić.

Na Gripama pokušavaju dovesti što više sponzora, u protekla dva i pol mjeseca kontaktirali su s više od sto tvrtki, dvadesetak ih se javilo. S nekim splitskim tvrtkama ide se na princip partnerskog sustava, Gripe bi mogle dobivati postotak od prodaje nekih proizvoda i slično. A generalnog sponzora još uvijek nema pa se Split odlučio na neobičan potez za svaku pohvalu.

– Nitko nije iskazao želju da bude na prsima, mi smo odlučili napraviti nešto drugo. Našoj tvrtki Dalmacijavino koja je u stečaju, koja je u teškoj situaciji, odlučili smo da ćemo mi biti njima generalni sponzor. Želimo promovirati Pipi, nama je teško, grčevito se borimo, ovo je poruka da i mi želimo pomoći. Pipi će odsad biti naše službeno piće na svim utakmicama. Prihvatili su nas sa suzama u očima – kazao je Vujčić.

Komentara 1

JO
jolly
14:35 25.09.2012.

Zašto novinar ne objavi i ime osobe koja je sa tim i takvim sličnim, nikad čuo igračima, potpisivala tolike ugovore . Daleko iznad vrijednosti dotičnih igrača?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije