Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Kopenhagen izbacio Barcu, Šprem i Zrnić u finalu Kupa kupova

Vedran Zrnić
Goran Stanzl/Pixsell
29.04.2012.
u 17:35

Danski prvak sačuvao je prednost od šest pogodaka iz Kopenhagena, prvak Barcelona ispao je iz Lige prvaka već u četvrtfinalu

Rukometaši Kopenhagena prvi put u povijesti kluba izborili su završni turnir Lige prvaka. Danski prvak uspio je sačuvati prednost od šest pogodaka iz prve utakmice. Na gostovanju kod Barcelone izgubio je s 33:36. Tako je Barcelona predala naslov već u četvrtfinalu. Imala je španjolska momčad plus četiri (31:27) sedam minuta prije kraja, ali nakon što je danski trener zatražio predah, islandski igrači Stefansson i Sigurdsson postigli su brzo nekoliko pogodaka i sve je bilo gotovo.

Na završni turnir će i madridski Atletico koji je u uzvratnoj utakmici četvrtfinala pobijedio slovenski Cimos s 31:24. Sve je bilo odlučeno u posljednjih deset minuta. Do tada su Koprani imali rezultat koji ih je vodio dalje (22:24). Danski dvometraš Rasmussen postigao je osam, Källman sedam pogodaka za Atletico, dok je u Cimosu najefikasniji bio Brumen sa sedam pogodaka.

U finalu Kupa kupova igrat će njemački Gummersbach i Flensburg. Vedran Zrnić postigao je pet, a Goran Šprem jedan pogodak u pobjedi Gummersbacha 32:25 nad Celjanima u uzvratnoj utakmici. Nijemci su otišli dalje zbog više golova postignutih u gostima. Za Celjane je Petar Metličić postigao četiri pogotka.

- Svi smo nekako vjerovali da možemo nadoknaditi veliki minus iz Celja. Na kraju smo sretno i spretno uspjeli - istaknuo je Goran Šprem.

Još će jedan naš igrač igrati u finalu europskog kupa. Dalibor Anušić izborio je s Göppingenom finale Kupa EHF-a nakon što su u dvije utakmice bili bolji od Löwena.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije