Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOR NOVINARA

Kolege stale u obranu Marka Šapita: Zahtijevamo istragu i kažnjavanje odgovornih

Zagreb: Humanitarna zaklada Vatreno srce održala donatorsku večeru u Westinu
Luka Stanzl/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
27.08.2022.
u 18:05

"Sportski su novinari, a i općenito novinari u ovoj zemlji drugorazredne osobe, što smo nedavno imali prilike vidjeti u iznimno osjetljivoj situaciji u Splitu", navodi se u priopćenju.

Hrvatski zbor sportskih novinara (HZNS) oštro je osudio prijetnje novinaru i komentatoru HTV-a Marku Šapitu nakon utakmice Hajduk - Villareal, te pozvao na istragu i kažnjavanje osoba koje su izazvale niz otvorenih prijetnji.

Šapit je primio prijetnje nakon uzvratne utakmice play-offa Konferencijske lige između Hajduka i Villarreala (0:2), kojom je splitska momčad ostala bez europskog natjecanja.  

"Da profilima na društvenim mrežama često upravljaju nedorasle i nezrele osobe, to znamo. Međutim, kad takve osobe izazovu niz reakcija, pa i prijetnji, kao što se dogodilo kolegi Marku Šapitu s HRT-a, onda se sve pretvara u posao za policiju i sudstvo. Što se, naravno, neće dogoditi, jer sportski su novinari, a i općenito novinari u ovoj zemlji drugorazredne osobe, što smo nedavno imali prilike vidjeti u iznimno osjetljivoj situaciji u Splitu", navodi se u priopćenju.   

"Zahtjevamo istragu i kažnjavanje osoba koje su izazvale niz otvorenih prijetnji kolegi Marku Šapitu, a posredno i onih koji su prijetnje uputili. Dakako, smatramo da se Marko sam najbolje "obranio" napisavši svoj odgovor likovima koji su izmišljotinama potencirali "lajkove" na svojoj stranici (što je, valjda, bio i jedini cilj), no zbog budućnosti i odnosa javnosti prema sportskim novinarima u Hrvatskoj smatramo da se ovakav postupak mora procesuirati redovnim putem kao namjerno izazivanje netrpeljivosti, a voditelji dotične stranice na društvenim mrežama trebaju i te kako osjetiti posljedice svojega nezrelog čina", stoji u priopćenju kojeg je potpisao predsjednik HZSN-a Jura Ozmec.

Podsjetimo, na Facebook stranici "Prva Hrvatska Liga" objavljeno je kako je Šapit u uvodu utakmice Hajduka i Villareala na Poljudu rekao nešto što nije uopće izgovorio.

 

Ključne riječi

Komentara 2

KL
Klavocin
09:07 29.08.2022.

Kakav zbor novinara, da je bio novinar koji radi i komentira na javnoj tv, a ne glasnogovornik hajduka i torcide nitko mu ne bi ništa ni rekao ni napisao. Kad na samoj odjavi jaže da je hajduk napravio iskorak u Europi, a od 4 utakmice izgubio je 3,a da se podrazumijeva da je dinamo u lg je je igrao sa norvežani a, onda pametnom dosta. Inače čitavu utakmicu samo torcida i atmosfera o lošoj igri ni riječi. Inače profesionalizma na htv vidi se i po dekolteu morate šurjak. Sramota

RE
RedTree
00:41 29.08.2022.

Sramota. Svakakvi komentari se pojavljuju po raznim forumima, što je najgore ne brišu se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije