Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEZVREMENSKA LEGENDA

Kći najvećeg boksača svih vremena otkrila kako je provodio posljednje trenutke života

Muhammad Ali visits UK
Dave Thompson/Press Association/PIXSELL
03.06.2021.
u 15:45

- Oči su mu plesale kad tijelo više nije moglo. Gledao bi oko sebe uz ogroman osmijeh. I bez obzira koliko mu je bilo loše, nikad se nije žalio.

Muhammad Ali je osoba koju ne treba previše predstavljati, ali sve što znamo jest ono što smo mogli vidjeti iz njegovih javnih nastupa, svjedočanstava njegovih bliskih prijatelja i ponekad obitelji...

Mnogo je detalja o kojima ništa ne znamo i svakako da kad bi oni počeli izlaziti na površinu, moglo bi se napisati nekoliko knjiga. Ono što svakako možemo zaključiti jest da je Ali bio samodopadan, prepun samopouzdanja i, kako bi se reklo, krasio ga je pozitivni bezobrazluk.

Ni u privatnom žvotu nije bilo ništa drugačije, navodi njegova kći Hana (44). Za The Sun je odlučila progovoriti o nekim dosad nepoznatim sitnicama.

- Volio je iznova gledati filmove s Elvisom, dokumentarce o Jamesu Brownu i Little Richardu, ali moj otac je posljednje trenutke života provodio ponajviše gledajući dokumentarce o sebi. Obožavao je gledati se. Često bi u tim trenucima rekao nešto u stilu "Nisam li bio nešto posebno?" U tim trenucima mogli ste vidjeti svjetlost u njegovim očima, tu iskru. Oči su mu plesale kad tijelo više nije moglo. Gledao bi oko sebe uz ogroman osmijeh. I bez obzira koliko mu je bilo loše, nikad se nije žalio - izjavila je Hana.

Dodala je da se nikad nije pitao zašto se baš njemu morala dogoditi ta bolest.

- Bio je svjestan svih blagoslova koje mu je život donio i nije se želio žaliti.

Hana mu je kći iz trećeg od četiri braka, onog s Veronicom Porché. I kao mala, ali i starija, voljela je družiti se sa slavnim osobama koje bi posjećivale njezina oca.

- Clint Eastwood je često dolazio, Stevie Wonder, Cary Grant... Michael Jackson je došao nekoliko puta, Prince, čak je i Madonna nekoliko puta bila na večeri. Sylvester Stallone je u našem domu snimao dijelove Rockyja 3. Bilo je toliko slavnih da kad bih nabrajala, neke bi sigurno izostavila.

No, najviše se povezala, kao i njen otac, s Dalai Lamom.

Ali je rođen 17. siječnja 1942., profesionalno se bavio boksom 21 godinu, a karijeru je završila 1981. Tek tri godine kasnije javnosti je otkrio da ima Parkinsonovu bolest. Preminuo je na današnji dan 2016. u dobi od 74 godine.

Ključne riječi

Komentara 2

GU
General_U
13:09 04.06.2021.

Po čemu je najveći prvak koji je dobio najviše batina. Brojke mu takođe ne idu u prilog jedino ples ka neka pi....

Avatar Duško68
Duško68
16:44 03.06.2021.

Imao sam sreću živjeti u njegovo vrijeme...Gledati i pratiti njegove mečeve ,karijeru i život...NAJVEĆI od NAJVEĆIH !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije