Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Australian Open

Karlović: Uzvratio sam Štepaneku za noćnu moru iz Poreča

Ivo Karlović
AFP
18.01.2010.
u 15:32

Susret između Čilića i Santoroa prekinut zbog kiše pri 7:5, 4:2 za hrvatskog igrača. U ruskom derbiju tenisačica Kiriljenko izbacila Šarapovu.

Maksimalan učinak hrvatskih tenisača prvi dan Australian Opena. I dok je uspjeh Ivana Ljubičića nad 16-godišnjim Australcem Jasonom Kublerom potpuno očekivan (6:1, 6:2, 6:2), pravi je junak dana Ivo Karlović koji je u četverosatnom maratonu (2:6, 7:6 (5), 6:4, 3:6, 6:4) izbacio najboljeg češkog tenisača (13.) Radeka Štepaneka, za prvu pobjedu u karijeri u pet setova na Grand Slam turnirima. Dva je puta maratone gubio u Australiji (Davidenko 2006. i Ančić 2009.), četiri puta na Roland Garrosu (Hrbaty 2006., Bjorkman 2007., Falla 2008., Hewitt 2009.), tri puta na Wimbledonu (2005. Bracciali, 2006. Wawrinka, 2007. Santoro), te dva puta na US Openu (2004. Henman, i 2007. Clement).

Div ubacio 34 asa

– Nisam razmišljao o omjeru u pet setova, no nije loše da sam prekinuo taj crni niz. Nije bilo lako igrati po jakom vjetru, igru su ometali i stalni kišni prekidi. Počeo sam susret dosta loše, no kako je meč odmicao igrao sam sve bolje. Posebno mi je drago što sam uzvratio Štepaneku za prošlogodišnju noćnu moru s Davisova kupu u Poreču, poraza koji me dosta dugo progonio – rekao je Ivo Karlović koji je jučer, za razliku od rekordnih 78 asova iz tog meča, jučer ubacio 34 asa.

Bio je to njihov četvrti međusobni susret i prva pobjeda diva sa Šalate. Ivi će u drugom kolu suparnik biti pobjednik francuskog dvoboja Benneteau – Guez koji je jučer prekinut zbog kiše, baš kao i dvoboj između najboljeg hrvatskog tenisača Marina Čilića i francuskog veterana Fabricea Santoroa (37), i to pri vodstvu Međugorca od 7:5 i 4:2 u drugom setu.

Ljubo dočekao Golubjeva

Ivan Ljubičić sutra u 2. kolu igra s Kazahstancem Andrejem Golubjevom (131. na ATP listi), koji je na startu iznenadio Amerikanca Mardyja Fisha.

– Očekivao sam da će Fish pobijediti, navodno je imao problema s ozljedom. Nikad nisam igrao s Golubjevom, no znam da lupa iz sve snage – kaže Ivan. Pobijede li i on i Karlović u 2. kolu, u trećem će igrati međusobno.

Najveće iznenađenje prvi dan turnira poraz je pobjednice 2008. i bivše prve tenisačice svijeta Marije Šarapove od koje je bolja bila njezina sunarodnjakinja Marija Kiriljenko. Bio je to prvi poraz Šarapove u 1. kolu Grand Slama nakon 2003.

Komentara 2

OB
-obrisani-
19:21 18.01.2010.

Još jednu stvar treba istaknuti! Dr. Ivo pokazao je da se samo servisom ne može pobjeđivati. U Davisovu kupu zabio je 78 asova i izgubio. Noćas \"tek\" 34, ali je omastio brkove! I još nešto! Da češće igra protiv Lepogaepoga Rade(ka), izvježbao bi bekhend jer je Čeh, što je doista nevjerojatno, na mrežu izlazio, barem do prvoga prekida, i nakon drugoga servisa!

OB
-obrisani-
19:27 18.01.2010.

Best match: Ivo Karlovic d. Radek Stepanek 2-6, 7-6, 6-4, 3-6, 6-4 - e could have easily put the Kirilenko-Sharapova match here, but we\'ll instead show some love to one of Busted Racquet\'s favorites: the big hitting, ace-smacking, six-foot-10 Karlovic.. Faced with a tough draw in Stepanek (who had advanced to at least the third round of the last seven Slams), Karlovic hit 34 aces en route to a surprising upset win. The Croat had lost in the first round of 14 of his last 21 Slams.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije