Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUDUĆI VATRENI

Kakva pogreška Hajduka, a mogli su na njemu zaraditi milijune: Tamo sigurno ne bih išao!

19.02.2020.
u 10:02

U Hajduk sigurno ne bih išao. Naime, 2015. godine, kada sam im bio nuđen, nisu me htjeli, pa sam otišao u RNK Split. A dvije godine poslije, kada se klub iz Parka mladeži raspao, a Hajduk se javio, e tada ja nisam htio k njima, nego sam izabrao Osijek. I nisam pogriješio

Baš kada se činilo kako će Hrvatska ove zime neočekivano dobiti još jednoga nogometaša u Ligi prvaka, 20-godišnji Metkovčanin Boško Šutalo ipak je izostavljen s Atalantina popisa. Razlog je ozljeda otkrivena nakon potpisivanja ugovora za Atalantu, zbog koje dojučerašnji član Osijeka još nije odradio niti jedan trening s momčad iz Bergama.

– Ozljedu sam u svome novome klubu prijavio sam jer već mjesecima unatrag osjećam bolove u predjelu gležnja. Na to sam upozoravao liječničku službu Osijeka, no oni nisu smatrali da bih trebao na pregled magnetskom rezonancijom – kazao nam je Šutalo i nastavio:

Ozlijedio se u Vukovaru

– Ozljedu sam zaradio u rujnu, u utakmici kupa s Vuteksom u Vukovaru te od tada igrao mučeći se s bolovima. Tek kad sam došao u Bergamo, odmah smo napravili magnetsku i utvrdili oštećenje kosti u zglobu. Srećom, nije u pitanju puknuće i ne zahtijeva dulju pauzu, možda tek dvadesetak dana. Tako da bih za nekoliko dana mogao početi raditi pod punim opterećenjem.

Boško Šutalo bio je ove zime najveća senzacija prijelaznoga roka u Hrvatskoj. Do tada malo poznati stoper, visok 188 centimetara, postao je rekordna Osijekova prodaja od čak pet milijuna eura, i to u klub iz Lige prvaka.

– Znao sam da se za mene zanimaju neki jaki europski klubovi, Borussia Dortmund, Zenit, Lokomotiv Moskva..., no Atalanta je sve vrijeme pokazivala najveći interes. Njezini izaslanici dolazili su na utakmice Osijeka u Hrvatskoj, ali nisam mogao ni sanjati da će ove zime krenuti u akciju moga dovođenja. Bio sam jako iznenađen kada mi je sportski direktor Osijeka Alen Petrović na pripremama u Španjolskoj priopćio da su poslali ponudu.

Ne čini li se Atalanta, jedna od najatraktivnijih talijanskim momčadi, prevelikim zalogajem za mladoga nogometaša iz Hrvatske lige? Znate li da su se u Italiji “izgubili” brojni naši talenti, poput Radoševića, Balića, Ćorića...?

– Čim se približio moj potpis za Atalantu, pojavile su se priče kako će me moj novi klub odmah poslati negdje na posudbu. A to nikada nije bila opcija; Atalanta me dovela kao igrača u kojega vjeruju, od kojega će napraviti igrača za prvu momčad i kojemu će, čim budem spreman, dati priliku. S takvim stavom Atalante, a i sam, svojim samopouzdanjem, vjerom u svoje mogućnosti, nemam straha da ću u Italiji “nestati”. Dapače, Atalanta je idealan klub za mene. Trener Gasperini voli mlade igrače i ne libi im se dati šansu – ističe Šutalo.

Umjesto bijelih - RNK Split

Jeste li se upoznali i razgovarali s trenerom Gasperinijem?

– Pozdravili smo se nakon što sam potpisao za Atalantu i od tada sam počeo trenirati odvojeno od momčadi, dok je trener zaokupljen svakodnevnim obvezama. Bit će prilike za razgovor kada se oporavim i uđem u trenažni proces – ističe Šutalo.

Je li postojala opcija da, prije negoli se javila Atalanta, iz Osijeka prijeđete u neki hrvatski klub, Dinamo ili Hajduk?

– Spominjalo se da sam zanimljiv Dinamu, no ništa više od toga. U Hajduk sigurno ne bih išao. Naime, 2015. godine, kada sam im bio nuđen, nisu me htjeli, pa sam otišao u RNK Split. A dvije godine poslije, kada se klub iz Parka mladeži raspao, a Hajduk se javio, e tada ja nisam htio k njima, nego sam izabrao Osijek. I nisam pogriješio; ni tada sa 17 godina, jer sam u Osijeku imao dobre uvjete za razvoj, a vjerujem ni sada kada sam izabrao Atalantu. S 15 godina otišao sam iz roditeljskog doma i od tada, iako ću poslušati svačiji savjet, odluke u vezi svoje karijere donosim sam – zaključio je Boško Šutalo. 

>>> Pogledajte luksuzni kamp vatrenih za EURO 2020. godine

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije