Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLATO U DOHI

Joško: Ova tri dana, od lažnog filma do finala, bila su psihički vrlo teška

Blanka Vlašić
AFP
14.03.2010.
u 11:44

U punoj dvorani među 5000 gledatelja bila je i glasna skupina hrvatskih navijača, mahom Splićana iz Konstruktora.

Joško Vlašić, otac i trener Blanke Vlašić, novi uspjeh svoje kćerke ovjekovječio je naravno svojim fotoaparatom.

– Ona je šesterostruka svjetska prvakinja! Sada ima po dva seniorska naslova u dvorani i na otvorenome, te još dva juniorska naslova. Posljednja tri dana bila su psihički vrlo teška. Prvo onaj šok s lažnom pornosnimkom, pa uvijek opasne kvalifikacije i onda finale u kojem je trebalo obraniti zlato. A finale je Blanka odradila fantastično. I da je trebala, skočila bi ona i puno više. Bila je spremna za to. Zadovoljan sam kako je sve ispalo. Trebalo je imati konjske živce da se izdrži sve to – rekao je Joško Vlašić.

Blanki slijede tri do četiri tjedna odmora.

– I onda krećemo na nove pripreme za sezonu na otvorenom. Zgodno je da je prvo natjecanje opet u Dohi, krajem svibnja – zaključio je Joško.

Bojan Marinović, Blankin trener, primao je čestitke sa svih strana.

– Izvrsno, bilo je to pet sjajnih, čistih skokova. Kada je postala svjesna da je svjetska prvakinja, ispraznila se. Možda je nekome čudno što je tražila kavu ili što natjecanje devet visašica traje gotovo dva sata, no sve je to već viđeno i nije me iznenadilo. A ni nju – rekao je Bojan.

Atmosfera u Aspire domu bila je fantastična. Dvorana je bila dupkom puna (5000 gledatelja). Među najbučnijima su bili Etiopljani, ali nije nedostajalo ni naših "kockica" i zastava. A za našu Blanku navijala je skupina iz splitske građevinske tvrtke Konstruktor. Uspjeli su kupiti ulaznice na dan finala.

– Nama je ovdje praznik kada dođe netko do hrvatskih navijača. Svaka čast Blanki, uživali smo – rekao je inženjer Davor Kelentrić.

Jednu skupinu navijača predvodio je i Ivan Veštić, predsjednik ASK-a i član organizacijskog odbora Kontinentalnog kupa. Bio je tu i Jurica Grabušić sa svojim trenerom Željkom Martinekom. Navijao je i Joke Gerželj, Blankin fizioterapeut. Svima njima Blanka se posebno zahvalila dubokim naklonom i visoko podignutom šakom u znak pobjede.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije