Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
El Clasico

Jarni: Mourinho ne može protiv Barce složiti igru kao s Interom

\'Real Madrid\'s Cristiano Ronaldo during Spain\'s Kings Cup on January 25th 2012...Foto Ÿ nph / Cebolla\'
Foto: Pixsell
1/4
21.04.2012.
u 07:38

- Real ipak lakše može u derbi jer ima četiri boda više - kaže Robert Jarni

Na pitanje hoće li gledati El Clasico, novi veiki sudar Barcelone i Reala, bivši nogometaš kraljevskog kluba grohotom se nasmijao:

- Da niste pogriješili pitanje? - kazao je Robert Jarni.

Suvišno je bilo i pitanje za koga će navijati.

Messiju zatvoriti ulazak

- Za svoje, naravno, pa neću valjda za tuđe.

Drukčiji odgovor nismo ni očekivali, Real je ostao u Jarnijevim žilama. I dok na prva dva pitanja nije mogao dati senzacionalan odgovor ili biti u dvojbi, na pitanje o tome tko će pobijediti Jarni je malo povukao ručnu kočnicu.

- E, to je već prilično diskutabilno, pogotovu zbog toga što obje momčadi u El Clasico ulaze nakon poraza u polufinalima Lige prvaka.

Kao "madridista", Jarni vjeruje da će četiri boda prednosti s kojima Real ulazi u derbi biti važna prednost i za današnji susret.

- Psihološki mogu mirnije ući u susret, a to može biti jako važno. Gledam stalno Barcelonu i u zadnje tri-četiri utakmice to nije Barca od prije. Pao joj je ritam igre. Ima problema kad se suparnik skupi na 20, 30 metara od svojih vrata, kad joj zatvori prostor, jer baš je na tom dijelu terena Barcelona najjača.

Najjača je i kad Messi može raditi što želi.

- Real mora Messija maknuti s njegove lijeve noge, da ne ulazi u gol-prilike. Očito je da ostali igrači ipak ne zabijaju lako kao on, vidjelo se to i u susretu s Chelsom. Barca i dalje drži loptu u visokom postotku, možda ju je to malo i uspavalo. Igrači vide da drže loptu, da sve oni rade, i možda su dobili lažnu sigurnost, stekli uvjerenje da će na kraju pobijediti. No, nije pobjednik onaj tko više drži loptu nego onaj tko zabije više golova - kaže nekadašnji lijevi branič.

Bit će vrlo zanimljivo kako će Mourinho složiti momčad, kakvu će sada taktiku pripremiti za Barcu.

- To daje dodatnu draž derbiju. Moraju igrati čvrsto, agresivno, ali mislim da ne mogu igrati agresivno daleko od svojih vrata kao što su, primjerice, igrali protiv Valencije u kupu. Za to nemaju snage, vidjelo se i u igri protiv Bayerna da su na kraju ostali bez daha. Možda će igrati presing oko centra, uzeti loptu i krenuti u protunapad, koji im je savršen.

Možda Real može igrati kao Chelsea, bunker i protunapad slomili su Barcelonu. Uostalom, i Mourinho je sjajnom obranom doveo Inter do naslova europskog prvaka.

- Mislim da tako ne može igrati s Realom, nema takve igrače kao u Interu, Cristiano Ronaldo i Di Maria ne mogu tako igrati u obrani, mislim da ne možete zamisliti da Cristiano bude bek, kao što je Interu bio Eto'o.

Opet će biti repova

I dok je upitno što će Mourinho smisliti ne bi li pobijedio i tako izborio naslov prvaka, Barcelona neće mijenjati ništa, igrat će svoju igru.

- Pitanje je samo može li ubrzati protok lopte, uspije li, onda se s njom ne može nitko nositi. No, u zadnje vrijeme ima jako malo ulazaka iz drugog plana, protiv Chelsea je samo dvaput ušao Alexis Sanchez.

Hoće li Real igrati oštro?

- Ne, ali se nadam odličnoj igri, brojnim golovima i pobjedi Reala. Sigurno je samo da će repova biti i nakon ove utakmice, ili zbog suđenja, nečije igre...

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar balen
balen
08:47 21.04.2012.

Opet \"stručnjak\" Jarni priča gluposti. Kao, Barca više nije kao prije i slične bedastoće. 2 poraza u 70 i nešto utakmica, strašna kriza. U međuvremenu napucavaju Real kad se sjete. Tako će biti i večeras. A priča kako Real neće igrati grubo - to je znanstvena fantastika. Kladim se da će Pepe, Ramos, Khedira i još neki od braniča (koji već bude igrao) napraviti bar po 3 prekršaja za 6 mjeseci zatvora. Tad će Realovci brbljati kako su suci protiv njih... Mourinho programirano radi nesportske ekscese da bi \"galvanizirao\" situaciju jer jedino u NESPORTSKIM uvjetima Real može izbjeći poraz. Svejedno će ih Barca večeras RAZBITI!

Avatar dinameze
dinameze
17:26 21.04.2012.

JA sam čuo da se tekma ne bude odigrala.RAZLOG navodno igrači PADALONE već leže na travnjaku i to već njih dvojica u šesnaestercu.haha.AJMO REALLLLLLL...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije