Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRENER DINAMA

Jakirović: Obranu kao da igramo radi reda, volio bih da budemo agresivniji

Zagreb: Prva utakmica grupne faze UEFA Konferencijske lige, GNK Dinamo - Astana
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/6
21.09.2023.
u 23:08

- Volio bih da budemo agresivniji, nekad mi se čini da igramo obranu reda radi. No, ja sam tu tek mjesec dana i treba nam vremena. Treba mi pola godine i jedan prijelazni rok.

Trener Dinama Sergej Jakirović prokomentirao je pobjedu nad kazahstanskom Astanom (5:1) u prvom kolu skupine Konferencijske lige.

- Možda da smo uspjeli realizirati šansu Emrelija bi bilo lakše. Očekivali smo blok, ali smo kombinirali i tražili prostor. Drugo poluvrijeme smo otvorili jedanaestercem i imali još puno prilika.

Hoće li imati razloga da kudi neke igrače?

- To će biti interno. Volio bih da budemo agresivniji, nekad mi se čini da igramo obranu reda radi. No, ja sam tu tek mjesec dana i treba nam vremena. Treba mi pola godine i jedan prijelazni rok.

U drugoj utakmici Viktoria je svladala Ballkani.

- Ne znam kada je Viktoria kiksala, sve im se "zeleni". Kod Ballkanija će biti teško jer je tamo teren loš.

Danas su mnogi igrači dobili priliku.

- Smatrao sam da nam treba profil igrača Halilovića, dobro radi i danas ga je nagradilo - rekao je Jakirović te dodao:

- U 23 dana imamo sedam utakmica. Idemo utakmicu po utakmicu, rekuperiramo se i radimo kompenzacijske treninge. Pokušavamo u svakom utakmici dati minutaže igračima da se rastrče.

Ključne riječi

Komentara 3

PO
Poletarac101
23:45 21.09.2023.

Samooo Jakoooo Jakireee💪💙

FR
freeshooter
23:42 21.09.2023.

...dobro detektirano... ja to stalno uočavam pišem... moramo biti agresivniji, igrati brže sa manje dodira... iako je danas odličan rezultat, teško je reći i pisati o tome, pa iako su dali krasne golove, Bulat i Marin su predvodnici spore igre i manjka agresivnosti, odnosno eksplozivnosti i bržeg kretanja, no treba misliti i raditi na poboljšanju... siguran sam da će Jakirović u spomenutom periodu sve odlično posložiti, pri tome će pojedinci izgubiti svoj status... već na proljeće ćemo biti izuzetno osnaženi... idemo dalje, samo jako...

EJ
ejStef
23:31 21.09.2023.

Nije samo obrana bila problem, u 1. poluvremenu je lopta teško prelazila centar... Da, obrana je problem, Šutalo je daleko od forme, previše puta je i danas imao greške. Nevistić je danas nešto i obranio, no i dalje je na tome da je svaki drugi udarac u okvir gol. A i opet je zaplivao na korner... Baš se vidi odlazak Šutala i Livakovića... Valjda će Jakirović to uspjeti posložiti, vratiti ovog Šutala u formu od prije ozljede, vratiti Nevistića i naći još nekog...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije