Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BLIŽI SE FINALE

Izbornik otkrio: Taj detalj mogući je razlog Čilićevih problema

Marin Čilić
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
31.10.2018.
u 10:52

– Da bi bio najbolji, moraš biti lud, ne možeš biti miran i povučen! Borna to definitivno ima!

Hrvatska ima veliku priliku postati posljednja nacija koja je osvojila Davis kup, natjecanje koje ove godine odlazi u povijest.

Za to će nam trebati pobjeda u finalu u Lilleu protiv Francuske. Glavne uzdanice izbornika Željka Krajana bit će naši najbolje rangirani tenisači Marin Čilić i Borna Ćorić. U razgovoru za Sportklub Krajan se dotaknuo obojice, pa otkrio u čemu je Borna najviše napredovao.

– U izgradnji poena, u sposobnosti završavanja izmjena. Uvijek je imao defenzivu i noge, ali mu je nedostajalo snage u završnici. I servis mu se jako popravio, iz terena sada može biti opasan – rekao je Krajan pa dodao:

– Bekhend je jedan od najboljih već sada, a važno je što je promijenio stav prema forhendu. Prihvatio ga je kakav jest, radi na njemu maksimalno s novom ekipom i s tim je dobio oružje da može završavati poene. Više se ne plaši ni izlazaka na mrežu. Dobio je prednost s kojom može skidati velike skalpove, nije više dobar samo u defenzivi. Po meni, još ima jako mnogo mjesta za napredak. Možemo očekivati kroz godinu-dvije da se etablira u samom vrhu, možda u Top 5 na svijetu. Donedavno mu je bio problem što je živac, mentalna snaga koju je ove godine pokazao sigurno je zasluga novog tima.

Za kraj je o Borni istaknuo:

– Da bi bio najbolji, moraš biti lud, ne možeš biti miran i povučen! Borna to definitivno ima! Teško je reći hoće li biti prvi ili drugi na svijetu, za to se moraju poklopiti i druge stvari, a još će morati biti agresivniji za najviše pozicije. No definitivno moramo s njime računati za najveće stvari.

Čilić u posljednje vrijeme oscilira, no Krajan je uvjeren da će biti pravi u finalu.

– Mislim da bi teniska forma mogla biti u pitanju, ali mentalno stanje neće biti! Ne mora igrati tenis života da bi dobivao mečeve, ima dovoljno iskustva da dobiva i kad ne igra najbolje. Motiv će biti velik, želja će biti velika, a i dodatni motiv će mu biti poraz iz 2016. (od Argentine, op.a.) i zato mislim da će mentalno zbog toga izvući iz sebe najviše.

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

Kao razlog Čilićevih problema Krajan ističe sljedeće:

– Ima jedan detalj koji sam primijetio. Nakon finala Australije najavio je da može pucati na broj 1 svjetskog tenisa. On je tada osjećao da to ima. Novak nije bio u formi i bilo je mogućnosti. Sam si je tada možda malo previsoko postavio letvicu. Mislim da bi se tu mogao kriti uzrok kasnijih problema!

Krajan je najavio da bi u finalu Davis kupa mogao povući neke riskantne poteze.

– Kapetan mora prepoznati situaciju i tko ti kada može najviše dati. Ja sam već riskirao i bilo je nelogičnih poteza pred javnosti, npr. Delić je u Nizozemskoj igrao kad je dobio svoj važan meč. Nisam se libio takvih stvari. Uostalom, imali smo 9 pobjeda u nizu u paru do Zadra, a svaki put sam postavio drugu kombinaciju, pa valjda sam onda i ja imao nekih dobrih odluka u svemu tome.

Cijeli razgovor pogledajte na Sportklubu.

>> Pogledajte kako su naši tenisači proslavili plasman u finale Davis kupa

Komentara 2

KO
kodifan
17:57 31.10.2018.

gluposti...šta je Federer lud...baš je miran i povučen..a najbolji

Avatar southman
southman
11:18 31.10.2018.

Naravno da si imao zasluga. Ponajprije u porazu protiv Argentine u Zagrebu !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije