Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAJIME MORIYASU

Izbornik Japana uoči Hrvatske samouvjeren: Želim u četvrtfinale, ali i korak dalje

QAT, FIFA WM 2022, Japan vs Spanien
EXPA/ Newspix/ Piotr Kucza
02.12.2022.
u 12:25

Azijska reprezentacija je uspjela biti prva u grupi s gigantima svjetskog nogometa, Španjolskom i Njemačkom pobijedivši pritom obje reprezentacije, i nakon tih povijesnih pobjeda za tu zemlju apetiti izbornika Hajimea Moriyasua su porasli

Idući protivnik Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Kataru, u utakmici osmine finala, Japan, najveće je osvježenje ovog Mundijala. 

Azijska reprezentacija je uspjela biti prva u grupi s gigantima svjetskog nogometa, Španjolskom i Njemačkom pobijedivši pritom obje reprezentacije, i nakon tih povijesnih pobjeda za tu zemlju apetiti izbornika Hajimea Moriyasua su porasli.

Soccer Football - FIFA World Cup Qatar 2022 - Group E - Japan v Spain - Khalifa International Stadium, Doha, Qatar - December 1, 2022 Japan coach Hajime Moriyasu speaks to his players after qualifying for the knockout stages REUTERS/Peter Cziborra Photo: Peter Cziborra/REUTERS
Foto: Peter Cziborra/REUTERS

- Po pitanju ciljeva, naš novi je četvrtfinale. Želio bih ostvariti novi najbolji rezultat Japana na svjetskim prvenstvima plasmanom među posljednjih osam reprezentacija u natjecanju, a otići i korak dalje - rekao je Moriyasu.

Japan je u svojoj povijesti, kao i Hrvatska, tek 1998. godine prvi put nastupio na Svjetskom prvenstvu, a od tada su se plasirali na svako. U dosadašnjih šest pokušaja Japanci su tri puta dolazili do osmine finala i tri puta ispadali u skupini. U državi postoji vjera da se ovaj put može napraviti nešto više od toga.

- Igrači nam pokazuju novi i drugačiji pogled na borbu na svjetskoj pozornici - rekao je Moriyasu.

Nogometaš Japana Ao Tanaka, koji je postigao pobjednički pogodak protiv Španjolske, ne smatra da bi se Japan trebao smatrati iznenađenjem.

- Svi pričaju o čudu, ali ja na pobjedu protiv Njemačka, kao i ovu protiv Španjolske, ne gledam na takav način. U nastavku smo igrali agresivnije, a u igri Španjolske smo jako dobro osjetili da su stali kada su saznali da Njemačka vodi. Naš je veliki cilj četvrtfinale svjetskog prvenstva, nikada nismo bili tamo.

Utakmica između Hrvatske i Japana na rasporedu je u pondedjeljak od 16 sati po našem vremenu na Al Janoub stadionu u Al Wakrahu.


 
 


 

Komentara 13

Avatar 100percentFedUp
100percentFedUp
14:01 02.12.2022.

Japanci zasluzuju postovanje i respekt, ali ipak... zar nisu izgubili od Kostarike, mozda i najlosije reprezentacije na ovom SP-u? Mislim da je za Hrvatsku Japan u osmini finala mnogo bolja opcija od Spanjolske i naravno... vjerujem u pobjedu i prolaz u cetvrtfinale.

DU
Deleted user
15:41 02.12.2022.

Japanci zaslužuju svaki respekt, ne boje se nijednog protivnika. Mentalno su jaki.

CR
Crafter
13:39 02.12.2022.

Svaka čast, ne boje se nikoga. Za primjer samo, jučer je Belgija bila toliko loša da je bila spremna uz našu odlučniju igru za poraz i pol, ali na kraju smo opet strepili. Japanci ubadaju ko ose i uopće ih ne zanima ko je s druge strane, mi se uplašimo samog imena protivnika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije