Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPRED NJEGA PROTIVNIK

Izašla lista najbogatijih tenisača: Đoković sa svojim silnim milijunima nije ni među prva tri

Novak Djokovic remporte sa place en demi finale face à Matteo Berrettini lors des internationaux de France de Roland Garros à Paris
JB Autissier/PIXSELL
31.08.2021.
u 21:10

Što se tiče sponzorskih ugovora, oni su mu donijeli 30 milijuna eura, a uskoro će tu rubriku još podebljati nakon što je produžio ugovore za opremu, a potpisao još jedan dragocjen za reklamiranje luksuznoga sata

Poznati američki magazin Forbes objavio je listu najplaćenijih tenisača i tenisačica na svijetu u posljednjih godinu dana.

Nevjerojatno zvuči podatak da Novak Đoković nije niti među prva tri unatoč osvojena tri Grand Slama u 2021. godini. 

Đoković je ukupno zaradio 38 milijuna američkih dolara, a zanimljivo je da je tek 8 milijuna bilo od tenisa. Nagrade na turnirima zbog pandemije koronavirusa bile su znatno manje nego što bi u normalnim okolnostima.

Što se tiče sponzorskih ugovora, oni su mu donijeli 30 milijuna eura, a uskoro će tu rubriku još podebljati nakon što je produžio ugovore za opremu, a potpisao još jedan dragocjen za reklamiranje luksuznoga sata.

Daleko ispred Đokovića, na prvom mjestu, nalazi se Roger Federer koji je zaradio 90,6 milijuna dolara. On je od turnira profitirao tek 600 tisuća dolara, budući da prošle godine praktički nije igrao, dok je samo od sponzorskih ugovora zaradio tri puta više od srpskog tenisača. 

Na mjestu broj dva nalazi se Naomi Osaka sa nešto više od 60 milijuna dolara, a više od 90 posto je zaradila na terenu. 

Treća je Serena Williams sa 41,8 milijuna, a na poziciji četiri nalazi se Novak Đoković  dok je peti Rafael Nadal sa 27 milijuna dolara.
 

Komentara 12

ZA
!zagreb!
07:25 01.09.2021.

Da razveselim autora članka. Zvezda je bila šampion europe, sveta i galaksije.

Avatar majkuvam
majkuvam
21:33 31.08.2021.

Jadnik,preživjet će valjda...

Avatar ysvlacionicy
ysvlacionicy
02:58 01.09.2021.

Stavi Srbina u naslov i naj veci domoljubi su tu! Krv nije voda...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije