Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVICA TUCAK:

Takvu Hrvatsku želim na Europskom prvenstvu!

Hrvatska vaterpolo reprezentacija
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
07.01.2016.
u 12:33

'Iako je oslabljena neigranjem nekih igrača, Hrvatska je iznimno jaka i po mojem sudu ima potencijal za najviši plasman.'

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u posljednjem je susretu pripremnog turnira u Dubrovniku pobijedila selekciju Crne Gore sa 7:5 (Sukno, Lončar i Joković po dva, Bukić 1), no ostala je bez prvog mjesta jer je prije toga neočekivano izgubila od Njemačke s 9:10 (Sukno, Vukičević i Joković po 2, Burić, Petković i Lončar po 1). U krugu reprezentacija s po dvije pobjede odlučivala je razlika pogodaka u međusobnim susretima a tu je najuspješnija bila Crna Gora, Hrvatska je bila druga, Njemačka treća. Rudićev Brazil ostao je četvrti bez ijednog boda, no on se ionako priprema tek za Olimpijske igre u Rio de Janeiru.

Sukno: Izvukli smo pouke!

Ostale tri reprezentacije, pa i našu, čeka Europsko prvenstvo u Beogradu koje počinje 10. siječnja u Kombank areni (kapacitet za ovo natjecanje 11.000 gledatelja), a Hrvatsku već u prvom kolu očekuje dvoboj s domaćinom i najvećim favoritom prvenstva - Srbijom.

- Svaka pobjeda nad Crnom Gorom veliki je uspjeh. Iako rezultat nije bio posebno važan, prikazali smo doista odličnu igru. To je ona Hrvatska kakva bi trebala izgledati u Beogradu: rasplivana, u obrani iznimno agresivna, pokretljiva, s puno prilika i protunapada. To je ono što nas dosad i nije previše krasilo, to je smjer kako bismo trebali igrati u Beogradu - ocijenio je naš izbornik Ivica Tucak.

Nakon odigranih utakmica izbornik je odredio trinaestoricu za Beograd: vratare Pavića i Bijača, braniče Burića, Bušlju i Macana, sidraše Lončara i Pavlovića, Sukna, Bukića i Vukičevića na lijevoj te Jokovića, Petkovića i Šetku na desnoj strani. Tucak zapravo i nije imao neki veliki prostor za manevar, pa ni puno dvojbi. Otpao je treći vratar Marcelić, sidraš Krapić koji je ozlijedio ruku i Čagalj.

- Bilo je oscilacija tijekom turnira, ali to smo mogli i očekivati. Još radimo na snazi i pri visokom smo intenzitetu treninga. Protiv Njemačke smo kiksali, ali napravili smo raščlambu, izvukli neke pouke, pa je protiv Crne Gore bilo puno bolje. Sljedećih dana nastojat ćemo se malo osvježiti i još malo usavršiti našu taktiku za Srbiju. Uvjeren sam da ćemo za otvaranje Europskog prvenstva biti potpuno spremni - nagovijestio je Sandro Sukno kojemu je pripala čast da ponese epitet najboljeg igrača turnira.

HVS zove navijače u Beograd

- Iako je oslabljena neigranjem nekih igrača, Hrvatska je iznimno jaka i po mojem sudu ima potencijal za najviši plasman. Imamo odlične vratare, solidne sidraše, bekovsku liniju koja je najbolja na svijetu, a najbolja su i naša krila Sukno i Joković - kazao je Ratko Rudić, osvajač šest medalja na EP-ima (među njima i zlato s Hrvatskom) koji je prije nekoliko dana doživio iznimnu počast - od Brazilskoga je olimpijskog odbora proglašen najboljim trenerom u Brazilu, a njegovi su izabranici (srebro na Panaemeričkim igrama, bronca u Svjetskoj ligi) proglašeni najboljom brazilskom momčadi.

Rudić se slaže da je Srbija kao svjetski prvak glavni favorit, a ugroziti je mogu Hrvatska, Mađarska, Crna Gora, Italija...

Hrvatski će dupini u Beograd otputovati 8. siječnja zrakoplovom iz Tivta. U stručnom stožeru uz izbornika Tucka su njegovi pomoćnici Pero Kuterovac i Igor Pezelj, fizioterapeut Damir Luketić i liječnik dr. Boris Labar.

HVS u suradnji s agencijom BTravel organizira odlazak na otvaranje EP-a. Aranžman uključuje organizirani prijevoz, smještaj i ulaznice za utakmicu vaterpolista Srbija - Hrvatska (10. siječnja) i vaterpolistica Hrvatska - Španjolska (11. siječnja).

>> Izbornik Tucak odredio igrače za EP. Sukno: Bilo je oscilacija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije