Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMO Trener Branko Ivanković i dalje brani kapetana zbog kojeg je izgubio na Kantridi

Ivanković: Istrpjet ću Bišćana, Mandžukić mora bolje!

20.11.2008.
u 16:58

Ni dan nakon utakmice i pregledavanja snimke susreta s Kantride Dinamov trener Branko Ivanković nije želio za poraz okriviti isključenog kapetana Igora Bišćana, koji je dekoncentracijom ostavio momčad da gotovo cijelu utakmicu (od 11. minute) igra s igračem manje:

Bišćan ostaje kapetan
- Mogao je drukčije i bolje reagirati, mogao je izbiti tu loptu na tribine, kao što je to dosad činio. No, pogriješio je, a pogreške se događaju. U Vinkovcima je, recimo, bio naš najbolji igrač.

Je li Bišćan, nakon niza ovosezonskih pogrešaka, potrošio sve kredite?
- Nije, kod mene ima još kredita.

Ostaje li kapetan?
- Da.

Hoćete li ga možda prebaciti u vezni red?
- Vidjet ćemo. No, takve se odluke ne donose tijekom sezone - kaže trener.

Ivanković je, eto, opet zaštitio igrača koji mu je još malo izmaknuo vrući stolac na kojem sjedi. Štoviše, dodao je i ovo:

- Nakon gledanja snimke, uvjeren sam da Bišćan apsolutno nije zaslužio crveni karton! Trebao je dobiti žuti, riječki napadač nije išao izravno u vrata, a s druge je strane Ibanez već zatvarao prostor. Svilokosov kriterij nije bio ujednačen.

Je li Svilokos imao slab dan ili...?
- Ne znam, ne želim se baviti suđenjem. No, nekako mi je čudno da Dinamo, koji je zadnje tri godine osvajao trofej za fer igru, odjednom ima najviše prekršaja i kartona. A ne primjećujem da igramo grublje i oštrije nego prije - kaže trener.

Treba reći da Svilokosu nitko ne može prigovoriti za crveni karton Bišćanu, iako je točno da smo vidjeli i mnogo situacija u kojima se za takve prekršaje davalo žuti karton.

A Svilokos je općenito sudio loše, Dinamu nije dosudio neke očite prekršaje u zoni udarca, mogao je isključiti i Drpića, a jednostavno je morao poslati pod tuš Anasa Sharbinija za grubi prekršaj s leđa na Ibanezu.

- Već sam se primio za stražnji džep, gdje držim crveni karton, i onda sam se predomislio. Ma bila je zadnja minuta, i kolega Bebek pohvalio me što nisam isključio Sharbinija - objašnjavao nam je Svilokos kad smo se u noći sreli na benzinskoj crpki na povratku u Zagreb.

Mandžukić mora više
Tanko je bilo to Svilokosovo objašnjenje. Ako je nešto za isključenje, onda nije važno koja je minuta. A pohvala Riječanina Bebeka sasvim je shvatljiva.

Upitali smo, nadalje, Ivankovića je li mu momčad uzdrmana nakon Rijeke, nakon poraza u susretu u kojem je bila bolja iako je igrala s igračem manje?

- Više smo bili uzdrmani nakon Vinkovaca, kad smo lošom igrom došli do boda. Na Kantridi smo pokazali da možemo i “preorati” teren ako treba, igrači su pokazali karakter i šteta što se to nije rezultatski vratilo, što Balaban i Mandžukić nisu iskoristili šanse. Usput, očekivao sam više od Mandžukića.

Možete li to objasniti?
- Igrao je solidno, ali u situaciji kad smo s igračem manje, svaki igrač mora dati 10-20 posto iznad svojih mogućnosti! A Mandžukić je igrač koji može dati i mnogo više.

Jeste li uključili alarm, Hajduk vam je sjeo za vrat, samo je bod razlike?
- Alarm je uključen sve dok ne osvojimo naslov prvaka! Prije pet-šest kola imali smo isti broj bodova, pa smo opet dohvatili prednost, koju smo sad ispustili. Bit će tih oscilacija do kraja sezone još - kaže Dinamov trener.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije