Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠOK U TENISU

Ivanišević ostaje bez ozbiljnog bogatstva. Ovo su plaća i bonusi koje je zarađivao kod Đokovića

Australian Open
Foto: ISSEI KATO/REUTERS
1/6
27.03.2024.
u 09:52

Velike rezultatske uspjehe Đokoviću je svakako donio i Goran Ivanišević, koji je za svoj vrijedan rad i zalaganje bio iznimno dobro plaćen.

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković i proslavljeni hrvatski teniski as Goran Ivanišević prekinuli su uspješnu dugogodišnju suradnju. Srbin i Hrvat nakon pet zajedničkih godina odlučili su krenuti svatko svojim putem što je dosta iznenadilo sportsku i tenisku javnost, a ovo će biti i veliki financijski udarac za poznatog teniskog stručnjaka i hrvatsku sportsku legendu. 

GALERIJA Đoković i Ivanišević šokantno prekinuli suradnju

Australian Open
1/6

Velike rezultatske uspjehe Đokoviću je svakako donio i Goran Ivanišević, koji je za svoj vrijedan rad i zalaganje bio iznimno dobro plaćen. Svojedobno je poznati hrvatski medij Nacional objavio informacije da Goran Ivanišević od treniranja Novaka Đokovića tjedno zarađuje između 6000 i 10.000 eura.

Foto: SofaScore

Prema informacijama Nacionala, Ivanišević je zarađivao i do 40.000 eura, no u slučaju bonusa iznos bi bio znatno veći. Navodno je deset posto od svakog osvojenog Grand Slama Novaka Đokovića pripadalo Ivaniševiću, a procjenjuje se da je Ivanišević samo u 2023. godini, bez bonusa, za 25 odnosno 32 tjedna putovanja na kojima je bio s Novakom, inkasirao oko 300.000 eura.

VEZANI ČLANCI:

- Jasno se sjećam trenutka kada sam pozvao Gorana da bude dio mog tima. Bilo je to davne 2018., a Marian i ja smo htjeli uvesti inovacije i unijeti malo magije serviranja u naš dvojac. Zapravo, ne samo da smo dobili servis, već i puno smijeha, zabave, broj jedan na ljestvici na kraju godine, rekordna postignuća i još 12 Grand Slamova (i nekoliko finala) od tada. Jesam li spomenuo i malo drame. Goran i ja smo prije nekoliko dana odlučili prekinuti suradnju. Naša kemija na terenu imala je uspona i padova, ali naše je prijateljstvo uvijek bilo čvrsto. Zapravo, ponosan sam što mogu reći (nisam siguran da je on) da smo, osim što smo zajedno osvajali turnire, imali i sporednu bitku u Parchisiju (društvena igra, op. a.) koja je trajala... mnogo godina. I – taj turnir za nas nikad ne prestaje. Šefinjo, hvala na svemu, prijatelju. Volim te - napisao je Đoković na Instagramu.

 Još nije poznato niti tko će biti novi Đokovićev trener, niti koji je novi korak za Hrvata. Ono što će ostati upamćeno iz njihove suradnje su broji trofeji i brojne svađe na najvećim svjetskim terenima. Izdvajamo nekoliko upečatljivih epizoda, više o tome možete pročitati OVDJE

Komentara 55

VI
virinvanizaćoška
10:10 27.03.2024.

Eto samo što ne umre od gladi. Svašta.

NE
nemanatrag
11:56 27.03.2024.

Od šoka nikako da se saberem....

ZA
zagabria5
12:13 27.03.2024.

Ako Goran dosad nije dovoljno zaradio onda nikad niti neće

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije