Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEVJEROJATAN PODATAK

Iva Majoli izgubila sve kredite: Najneuspješnija je u povijesti!

Iva Majoli
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/6
10.02.2020.
u 12:43

Voljeli bismo kada bi se, nakon svega, odgovorni u HTS-u probudili i napokon počeli vući ključne poteze. A jedan od njih je i smjena Ive Majoli, najneuspješnije izbornice svih vremena. U želji da bude prijateljica igračicama, ona je očito izgubila autoritet izbornice.

Hrvatska ženska teniska reprezentacija u Tallinnu je počela odbrojavati i 13. godinu tavorenja u podrumu Prve skupine Fed kupa, što je samo eufemističko ime za Euroafričku zonu. Taj gotovo nevjerojatan rekord nije stvoren preko noći, ali svi apeli i upozorenja (nekih) teniskih stručnjaka i novinara dosad nisu urodili plodom. Nije ništa napravljeno da se ispuni barem prvi (pred)uvjet za odlazak u viši razred, a to je da napokon nastupimo u najboljem sastavu.

Teško je bez najboljih

Pa nam se tako događa da s igračicama koje kombinirano zauzimaju treće mjesto u svijetu (Petra Martić 15., Donna Vekić 23., bolje su samo Čehinje i Amerikanke) imamo reprezentaciju koja je tek 28. u ITF-ovu poretku selekcija svijeta.

U tih 13 godina četiri puta našli smo se na korak od ulaska u viši razred, ali smo svaki put gubili ključni dvoboj. Dobro, ove godine smo do takvog meča došli ne toliko zbog dobrih rezultata (pobjeda nad Bugarskom i poraz od Ukrajine), koliko zbog promjene sustava natjecanja i činjenice da su dalje išle dvije, a ne kao dosad jedna reprezentacija. No, prošle su Italija i Ukrajina s našeg turnira u Tallinnu, kao i Srbija i Poljska iz skupine u Luxembourgu, i te će reprezentacije sljedeće godine sudjelovati u kvalifikacijama za završni turnir Fed kupa, a Hrvatska i dalje čeka...

Razgovarali smo o ovoj temi s nekim od naših istinskih teniskih znalaca i evo njihovih razmišljanja:

– Rezultati ovise o igračicama, ako igramo bez najboljih, teško ćemo doći do uspjeha. Na Savezu i izbornici je da te igračice nekako pridobiju. I nije tu samo o financijama, nego o ukupnom odnosu HTS-a prema reprezentaciji i ženskom tenisu. Deklarativno se svi zalažu za ženski tenis, ali očito tu postoje neki problemi. Uglavnom, rezultati ne izgledaju dobro, imamo vrhunske igračice i zaslužujemo biti bliži vrhu – kaže Branimir Horvat, nekad i sam izbornik ženske reprezentacije.

A s time se slaže i njegov prezimenjak, Nikola Horvat, bivši trener Donne Vekić:

– Imamo izvrsne tenisačice, ali njima su očito ovi nastupi u Fed kupu neka tlaka. Zato bi u HTS-u morali postići neki dogovor s njima, možda ih na neki način stimulirati.

HTS se treba probuditi

Voljeli bismo kada bi se, nakon svega, odgovorni u HTS-u probudili i napokon počeli vući ključne poteze. A jedan od njih je i smjena Ive Majoli, najneuspješnije izbornice svih vremena. U želji da bude prijateljica igračicama, ona je očito izgubila autoritet izbornice. A nikad nismo ni saznali zbog čega su pojedine igračice otkazivale (kao Donna Vekić ove godine), malo je toga rečeno javno, više se o tome šuškalo.

Komentara 14

Avatar bujko_veliki
bujko_veliki
18:36 10.02.2020.

Imalo se , feštalo se , trošili milijuni na proslave i kojekakve zabave. Drugačije nije moglo ni završiti.

KI
kiseli
17:11 10.02.2020.

Krenuo čitat u nadi da ću otkrit kako se svi krediti mogu izgubit.

Avatar Ganymedesq
Ganymedesq
18:09 10.02.2020.

Sve je imala, sve je izgubila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije