Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
remi u dublinu

Irski bunker izdržao, Bilić boysi sterilni protiv 33. reprezentacije

eduardo da silva
PA/Pixsell
10.08.2011.
u 22:51

Sljedeća utakmica naše reprezentacije je 2. rujna, kada igramo kvalifikacijski dvoboj za odlazak na EP na Malti.

Sirotinjska predstava u većemu dijelu dublinske utakmice, sraza u kojemu je devetoplasirana momčad s Fifine ljestvice Hrvatska bila apsolutno dominantna protiv 33. na svijetu, ali prave, opasne akcije stizale su na kapaljku. Zabrinjavajuća neučinkovitost uoči nastavka kvalifikacija...

Ipak, vatreni su zaslužili pobjedu, jer su u 15. minuti grubo oštećeni, kada je irski branič rukama oborio Strinića u gol-šansi, a norveški sudac neobjašnjivo je prešutio očit prekršaj za kazneni udarac.

Ragbijaški prekršaji

Nakon toga Hrvati su pleli mrežu, a Irci požrtvovno zatvarali prilaze svome golu i uglavnom - mlatili. Čak je i irski komentator istaknuo kako bi na njihovim klizećima pozavidio i izbornik njihove ragbijaške reprezentacije.

I sam je priznao kako je penal za Hrvate bio čist k'o suza, i ne samo taj na Striniću, nego i jedan na Eduardu. Norveški sudac bio je najslabiji akter utakmice...

Najozbiljnija akcija Hrvata u prvom dijelu zbila se u 38. minuti kada je Srna idealno gurnuo u šansu Kranjčara, a Niko u izglednoj šansi pucao preko vrata. Obično iz takvih šansi pogađa zatvorenih očiju...

Bilić kao da je znao koliko su Irci bezopasni, kad je na golu "revitalizirao" Pletikosu. Tek jedna ozbiljna prijetnja u posljednjoj minuti prvoga dijela: Keane se prošetao kroz našu obranu, ali Stipe je bio spreman za taj izazov.

U nastavku je ušao Ivica Olić, kojemu je ovo bio prvi nastup za vatrene nakon Tel Aviva u listopadu prošle godine. I čim je krenuo u prvi juriš prema irskome golu, brutalno ga je, s leđa, pokosio dojučerašnji igrač Manchester Uniteda Gibson. Srećom, Ola je izvukao živu glavu, a "kosilica" prošao samo sa žutim kartonom.

I drugi dio je protjecao u dominaciji Hrvata, u strpljivoj ali sterilnoj i bezopasnoj opsadi irskoga gola. Pokušao je zanimljivom solo-dionicom Mario Mandžukić, no pucao je pokraj gola...

Prilike Mandže i Kalinića

U 73. minuti bljesnulo je i pred Pletikosinim golom. Prvi ulazak Iraca u naš peterac rezultirao je šansom za Dunnea, no on je ipak branič pa smo umjesto zakucavanja glavom u rašlje vidjeli beskompromisno "čišćenje", šut neprecizan za barem desetak metara...

Posljednju šansu prokockao je Kalinić, nakon finoga dodavanja Iličevića, kada je izvrsno reagirao irski čuvar mreže.

Ovo je bila Bilićeva 53. utakmica na klupi hrvatske reprezentacije, 21. prijateljska. U toj kvoti samo je jedna jedina protiv reprezentacije iz svjetskoga topa 10, Nizozemske (0:3 na Poljudu). Nakon toga mnogo je pažljivije birao suparnike pa mu je učinak zapravo impresivan: 14 pobjeda, šest remija i samo taj jedan poraz.

Sljedeća utakmica je 2. rujna, kvalifikacijska na Malti.

Tijek utakmice pogledajte OVDJE.

Komentara 33

OB
-obrisani-
23:22 10.08.2011.

Onda nisu igrali na bunker ...

DU
Deleted user
23:28 10.08.2011.

Luena. Nisu igrali na bunker??? Jel si ti uopce video tu utakmicu. Cijelu tekmu je Hrvatska imala loptu (sigurno 75% posjed) i nikako da probiju bunker (i to s boljim igracima koji imamo danas). U 94 minuti je N. Kovac poslao visoku loptu preko 50 metara i Suker izmedu dva branica zalijepi loptu i s lakocem prebaci preko golmana. Remek djelo jednog neponovljivog majstora baluna.

DU
Deleted user
23:06 10.08.2011.

U Maksimiru 1999 smo dobili Irsku s 1-0 kada je Suker dao gol u 94 minuti. Nevjerojatan gol. Tko to moze, samo Davor Suker. Gledajte na jutubu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije