Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRIBINA

Igračima se moraju dopustiti tulumi, ali ne prije turnira

Ivan Čupić
Sanjin Strukić/Pixsell
11.01.2010.
u 19:35

Da ne znamo da se radi o rukometašima, prema njihovim bismo nezgodama mogli pomisliti da se radi o klizačima. Prije godinu i pol Ivan Čupić je u Crikvenici pao i vjenčanim se prstenom zakvačio za ogradu. Nažalost, ostao je bez nastupa na Igrama u Pekingu, ali i bez prsta!

Rudić: Igrači su osjetljivi

U listopadu prošle godine izbornik Lino Červar se, vodeći makedonski Metalurg, također poskliznuo (radi prolivene vode na parketu), pao je i slomio ruku. Najnovija žrtva poskliznuća postao je Blaženko Lacković. On je u nedjelju, u ranim jutarnjim satima, u splitskom klubu Equador, sa suigračima slavio rođenje sina Luke. Nakon dobre zabave, uz pokoju čašicu, Lacković se u separeu predviđenom za igrače poskliznuo i staklo mu je razrezalo ruku. Dobio je osam šavova, a upitan je i njegov nastup na EP-u.

– Kad sam bio izbornik, i ja sam dopuštao dečkima jedan izlazak do jutarnjih sati. Samo, to se događalo puno prije početka velikih natjecanja – komentirao je bivši rukometni izbornik Velimir Kljaić.

Njegov kolega sa ženske klupe Nenad Šoštarić sjeća se:

– Uoči SP-a, gdje smo na kraju osvojili sedmo mjesto, dopustio sam igračicama izlazak jer smo drugi dan bili slobodni. Vjerovao sam da se neće dogoditi ništa loše jer sportaš mora unaprijed misliti na posljedice.

Ratko Rudić, vaterpolski stručnjak s velikim iskustvom, ističe:

– Razumijem sportaše, ponekad im je potreban ispušni ventil, ali sve bi trebalo biti u nekim granicama. Igrači su po tom pitanju prilično osjetljivi, ali moraju paziti da zaštite sebe ali i momčad.

Flamencom protiv nervoze


Najtrofejniji hrvatski košarkaški trener Mirko Novosel drži da se reprezentativce ne smije držati zatvorenima jer to može biti kontraproduktivno.

– Naravno, igrači moraju sami znati što se smije, a što ne. Na EP-u 1973. u Barceloni bio sam trener reprezentacije SFRJ. Večer prije finala igrači su bili jako nervozni, pitanje je bi li mogli zaspati, jer ih je čekala utakmica s domaćinom. Odlučio sam pustiti ih u flamenco klub. Kada smo u 23 sata izašli na Ramblas, naši novinari su nas u čudu gledali, no dečki su tako razbili nervozu i potom pobijedili Španjolce lakše nego u prednatjecanju.

Komentara 1

SE
senior
12:41 12.01.2010.

Bilo bi neljudski mlade zdrave istrenirane ljude između 20 i 35 godina držati na užetu u karanteni. Nakon utakmice i tokom tjedna kada se ne igra i oni imaju pravo na normalan izlazak sa društvom ili djevojkom, to podrazumjeva i da oni koji to hoće mogu pipiti koje pivo, par čaša vina ili koju žesticu, sve u umjerenim količnama. Najbolje plaćeni nogometaši svijeta u engleskoj redovito poslije utakmica izađu na koje pivo i svi to smatraju normalnim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije